Anne Krüger geeft een show van internationaal niveau met paarden, honden én geiten

Anne Krüger traint zowel paarden, honden, geiten als mensen en runt een familiebedrijf in Duitsland. In haar dierenschool draait het om absolute teamwork tussen paard, hond en mens met precisie in opvoeding, pure concentratie, spanning en harmonie in één plaatje. Met meer dan 30 jaar ervaring, 13 Europese kampioenshappen, 3 wereldkampioenshappen en 5 maal de Duitse kampioenstitel heeft Anne Krüger alles in huis om een spectaculaire show te geven tijdens Animal Event!

 

“We leren de dieren van ons te houden en daarom voor ons te willen werken”

Maar die spectaculaire shows, dat is niet waar Anne Krüger het voor doet. Haar draait het om de band met haar dieren. Anne wil de paarden, honden en geiten trainen op een professionele manier, waarbij liefde en respect centraal staat. Daarom heeft ze een speciaal communicatie systeem opgezet dat bestaat uit vier stappen. Als eerste moeten de dieren reageren op hun naam, daarna is het van belang dat hun hart geopend wordt en ze een band opbouwen. De derde stap is om de dieren weer wakker te maken. Als laatste moet men de ruimte met de dieren kunnen beheren, zo moeten de dieren bijvoorbeeld afstand houden wanneer Anne dit aangeeft. Anne vertelt over haar communicatiesysteem: “Wij geloven dat dit een positieve manier is om dieren te trainen. We leren de dieren van ons te houden en daarom voor ons te willen werken.”

 

Als je dieren met liefde en respect behandelt krijg je dat ook terug
Waarom Anne met paarden, honden en geiten werkt? “Ze zijn slim, grappig en je kan er goed mee communiceren. Als je deze dieren met liefde en respect behandelt krijg je dat ook terug.” vertelt Anne. Ze heeft zowel paarden die op hoog niveau dressuur lopen als paarden waarmee ze vrijheidsdressuur beoefent. Anne verhaalt over haar zwarte hengst: “Dit paard is heel speciaal voor mij. We kregen hem als veulen en hij was half blind. Hij had een hele weg te gaan en ik heb hem veel zelfvertrouwen moeten geven, maar nu geeft hij ons zelfvertrouwen.”. Met deze hengst beoefent Anne nu Grand Prix dressuur oefeningen en steelt hij de show in haar optredens, ook op Animal Event neemt ze hem mee. Naast paarden traint Anne ook honden, geiten én mensen, ze gaat verder: “Ik coach de dieren en hun eigenaren als een team. Ik leer ze hoe ze de communicatietools kunnen gebruiken. Uiteindelijk is het doel om zowel de mens als het dier gelukkig te maken”.

 

Een dialoog met dieren
Een dag in het leven van Anne ziet er heel vol uit, maar ze zegt: “Ik train niet in kwantiteit, maar kwaliteit”. Anne legt uit dat ze de dieren een hoop verschillende dingen kan laten doen, maar het draait niet om de trucjes. Het gaat erom dat de dieren leren te vertrouwen en begrijpen en daarmee doelen bereiken. Anne gaat verder: “Ik leer mijn paard niet om te piafferen, maar om van mij te houden en daarom voor mij te willen werken. Daarna is het namelijk een kwestie van hem vertellen welke benen hij moet optillen”. Hierbij draait het allemaal om lichaamstaal. Anne leert eerst de dieren om zorgvuldig naar haar of haar leerlingen te luisteren, ze legt uit “De dieren moeten mijn lichaamstaal lezen en leren wachten om mijn instructies. Ik leer ze geen circustrucjes, maar zelfvertrouwen. Het is eigenlijk gewoon een dialoog”.

 

Zo moeder, zo dochter
Tijdens Animal Event geeft Anne een show samen met haar dochter Carla. Zij is al onderdeel van de show sinds ze 6 jaar oud was. Op 8-jarige leeftijd hadden ze een hele memorabele show in Hamburg. Anne vertelt: “Deze show was bijzonder omdat het fout ging. De pony van Carla kwam omhoog en ging er vandoor, maar Carla was zo zelfverzekerd dat ze in de grote ring riep ‘stop nu’ op een corrigerende toon, en daarna heel vriendelijk vroeg ‘kom naar mij pony’. De pony liep naar haar toe en het publiek gaf een staande ovatie. Het was net alsof Carla thuis in de bak aan het trainen was, ze straalde het zelfvertrouwen uit”.

 

Anne en Carla zijn alle dagen tijdens Animal Event aanwezig om een spectaculaire show neer te zetten met haar zwarte dressuurhengst, Border Collies honden en zwart-witte geiten. Het belooft een fenomenale show te worden die je niet wil missen.

 

Anne-Krüger-AnimalEvent

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over Animal Event.