Van het circus naar Hollywood, en nu op Animal Event!

De nog maar 25-jarige Lukas Pratschker uit Oostenrijk staat op meer dan 100 podia per jaar. Hij begon met shows in het circus, nam daarna deel aan wedstrijden, maar houdt het nu bij Dog Dance shows op evenementen. “Ik heb het altijd al leuk gevonden om op te treden voor mensen en een glimlach op hun gezicht tevoorschijn te halen”, aldus Lukas. Daarnaast heeft hij de grootste hondenschool van Oostenrijk. Maar, het allerbelangrijkste voor Lukas is: de band met zijn honden.

 

“Het is veel leuker dan de druk die we ervaarden tijdens wedstrijden”
Lukas groeide op met zijn beste vriend die voor een groot circus in Oostenrijk werkte, daardoor had hij altijd de kans om met acteurs te zijn. Hij keek veel naar trainingssessies van circus acrobaten en kreeg de kans om een paar shows te doen in het circus. Vervolgens ging Lukas studeren, waarna hij zijn hondenschool ‘School of Dog’ opende wat nu de grootste hondenschool van Oostenrijk is geworden. Lukas deed in eerste instantie mee met normale wedstrijden op hondenevenementen. Daarna kreeg hij de mogelijkheid om kleine optredens te mogen verzorgen. Lukas vertelt: “Ik houd ervan om  op het podium te staan en mensen blij te maken. Ik vind het super leuk om kostuums en muziek bij elkaar te zoeken en een mooie show neer te zetten. Het is veel leuker dan de druk die ik ervaarde tijdens wedstrijden”.

 

“Het groene tapijt van Crufts is hetzelfde als de rode loper voor acteurs op de Oscar prijsuitreiking”
Kleine shows werden steeds grotere shows, waarbij zijn eerste keer optreden bij Crufts een cruciaal moment was. Crufts is een internationale hondenshow die jaarlijks in het Verenigd Koninkrijk wordt gehouden. Deze show is altijd al een droom geweest van Lukas: “Het groene tapijt van Crufts is hetzelfde als de rode loper voor acteurs op de Oscar prijsuitreiking”. Daarnaast heeft Lukas ook opgetreden bij America’s Got Talent, hij gaat verder: “Ik vergeet nooit meer het gevoel om op te treden in Hollywood in het beroemde Dolby theater waar normaalgesproken de Oscars sterren staan. Ik heb genoten van elke seconden van onze show. Het was heel speciaal om live te zijn op Amerikaanse TV”.

 

Lukas zijn beste vriend: Falco
Lukas zijn eerste hond was Falco. Deze Border Collie kwam in de familie via Lukas zijn vader. In eerste instantie had Lukas niet zoveel met honden, maar Falco had hem al snel overtuigd. Lukas vertelt over zijn hond: “Hij koos mij als zijn beste vriend en leerde me de taal van een hond op een hele zachte en geduldige manier”. Lukas legt uit dat Falco vanaf het begin een enorm vertrouwen in hem had. Intussen heeft Lukas drie honden: Falco, Joke en Turner, allemaal Border Collies.

 

“Voor een auto reclame wilden ze dat ik mijn hond leerde een auto te parkeren”
Hoe je het beste kan beginnen met je hond leren dansen? Lukas geeft antwoord: “Leer je hond eerst een héleboel trucjes”. Hij legt uit dat zonder goede trucjes je geen Dog Dance routine neer kan zetten. Om de trucjes aan te leren gebruikt Lukas positieve methodes van trainen, namelijk door de honden veel te belonen. Daarnaast is er nog een belangrijk element volgens Lukas: “De hond zijn favoriete speeltje moet betrokken zijn bij het aanleren”. Vervolgens kun je alle losse trucjes in een goede volgorde achter elkaar oefenen. Eén van de moeilijkste trucjes die Lukas ooit zijn hond heeft aangeleerd? “Voor een auto reclame wilden ze dat ik mijn hond leerde een auto te parkeren. We hadden maar twee weken de tijd, maar het was ons gelukt!”

 

Tijdens Animal Event geeft Lukas met zijn honden een show, hij geeft alvast een sneak peak: “Al mijn honden hebben een eigen karakter en dus ook hun eigen trucjes. Op Animal Event gaan we een compleet nieuwe show neerzetten. Mijn doel is dat iedereen iets nieuws en goeds gaat zien.”. Houd jij van een spectaculaire show? Vergeet dan niet om even langs te gaan bij Lukas. Je vindt hem iedere dag in de Farm Food Hondenpiste.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over Animal Event.