20190503-142847-XX044494

Zonnige eerste dag voor Animal Event

De dag begon fris maar al gauw liet het lentezonnetje zich zien en warmde iedereen een beetje op. Al vroeg waren standhouders en de organisatie in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten. Ook de media was er al vroeg bij: om half 8 werden de eerste opnames gemaakt zodat alles vanavond kon worden uitgezonden. Bezoekers en hun honden werden op de gevoelige plaats vastgelegd. Ondertussen vormde zich een rij bij de hoofdingang en toen iets voor 10.00 uur de poort open ging kon het feest beginnen!

Bezoekers genoten vandaag van betoverende shows zoals die van Alena Smolikova en haar honden in de Farm Food Hondenpiste in het Park en amazone Jolanda Adelaar in de Showpiste op het Strand. Actie was er vooral tijdens de Happy Dog Survival run waarvoor deelnemers uit heel het land maar ook uit België en zelfs uit Frankrijk naar Hilvarenbeek waren afgereisd. Wilde je meer leren over raskatten? Dan kon je terecht in het oergezellige Royal Canin Raskattencafé.

Ook de jongste bezoekers genoten volop van het evenement. Zij vermaakten zich opperbest bij het Boerderijplein in het Park. Hier maakten zij kennis met allerhande dieren die je op de boerderij tegen komt; kippen, geiten, schapen, koeien en paarden. Maar ook de ezels en alpaca’s genoten van alle aandacht!

Een momentje van ontspanning vonden bezoekers en hun honden vandaag op diverse plekken op het terrein. Zo kon je terecht in het hangmattendorp op het Eiland en genoten ze van een tochtje met de kano over het Victoriameer bij de Eukanuba/Welkoop Dorpshaven, indien gewenst mét hond. Als ze op zoek waren naar een uitdaging, dan kon ze terecht in de Farm Food Escape Room aan de Promenade. Beginner, gevorderde of pro – iedereen had de grootste lol en ontsnapte gelukkig binnen de gestelde tijd uit de Escape Room! Wanneer konijnen, cavia’s en andere knaagdieren favoriet waren, bezochten bezoekers Rabbits & More. Hier leerden ze hoe een konijn een high five kan geven.

Na een dag vol indrukken, nieuwe ervaringen en tassen vol spullen zoekt iedereen langzaamaan zijn mandje op, om zich klaar te maken voor dag 2.

Bekijk hier de uitzending van NOS Jeugdjournaal. 
Item vanaf minuut 15:35.

Bekijk hier de uitzending van NOS Journaal.
Item vanaf minuut 11:50.

Bekijk hier de uitzending van Omroep Brabant.
Item vanaf minuut 12:05.