Strand_Dock Diving (10)

Welke hondensporten zijn er?

Wil jij graag op een leuke en sportieve manier de band met je hond versterken? Dan is het beoefenen van een hondensport zeker iets voor jullie! Maar welke sport kies je? Er zijn veel verschillende soorten hondensporten, waarbij de intensiteit voor zowel hond als baasje verschilt. Op Animal Event 2020 kan je clinics bekijken met meer uitleg over de verschillende sporten. Er is ook de gelegenheid om aan verschillende workshops deel te nemen. Zo kan je verschillende sporten ervaren met je eigen hond.

Welke hondensporten vind je op Animal Event?

Op Animal Event 2020 zullen verschillende hondensporten aanbod komen. Hebben jij en je hond veel energie? Dan is Canicross, zeker iets voor jullie. Gaat het bij jou meer om het vormen van een band met je hond? Kijk dan eens naar Dog Dancing of Agility.

  • Agility

Draaien, schuiven, springen, soms misschien wel vliegen. Is dat echt iets voor jou en je hond?  Dan moet je bij Agility zijn, alles draait om behendigheid. Tijdens deze sport legt je hond een parcours met verschillende onderdelen gericht op behendigheid af.

Jij stuurt je hond de juiste kant op en wie het snelste en foutloos is, wint!

Wil je weten of Agility een sport voor jou en je hond is? Op Animal Event zal Debby Hinlopen een workshop Agility geven. Debby heeft met haar honden deelgenomen aan Europese- en Wereldkampioenschappen. Een echte kenner dus!

  • Flyball

Bij Flyball gaan de honden hard. Niets kan ze stoppen om de bal terug te brengen naar hun baasje. Met een echte ballengekke hond kan je met deze sport niet missen. De honden lopen over 4 hekjes naar het apparaat, de bal komt tevoorschijn en ze racen terug naar hun baasje. Op wedstrijd strijden steeds 2 teams met 4 honden en hun baasjes om de titel. Als enige hondenteam-estafettesport is plezier gegarandeerd. Tussen de honden, maar zeker ook tussen de baasjes. Flyballcompetitie.nl leert jou en je hond er alles over tijdens hun workshop op Animal Event.

  • Canicross

Leggen jij en je hond graag lange afstanden af? Kom dan zeker eens bij de Canicross workshop kijken. Deze hondensport is nog vrij onbekend in Nederland, maar daardoor niet minder leuk. Bij Canicross leg je hardlopend een route over onverharde paden af. Je hond is aangelijnd en mag naar hartenlust trekken. Zo kunnen jullie zo snel mogelijk het parcours afleggen. Het is niet moeilijk en geschikt voor ieder type hond

Maak op Animal Event kennis met deze sport, door de clinic van Canicross Nederland.

  •  Frisbee

 Het klinkt eenvoudig toch? Je gooit een frisbee in de lucht, je hond vangt die en brengt hem terug. Toch kan een hondensport niet spectaculairder worden dan dit. Jij en je hond zullen je niet snel vervelen. Dogfrisbee is een explosieve sport, waarmee je de conditie van je hond een heel stuk kan verbeteren. Deze sport schept een nog sterkere band tussen jou en je hond. Het demoteam van Amazing Frisbee Dogs zal een spectaculaire workshop en demonstratie geven die je niet snel zal vergeten.

  • Dock Diving

Is jouw hond een echte waterrat? Wanneer geen enkele modderplas veilig is voor jouw hond, kan je met Dock Diving niet missen. In Amerika kennen ze deze hondensport al jaren. In spectaculaire wedstrijden proberen de teams al hun records te verbreken in de drie onderdelen: “Big Air”, “Extreme Vertical” en “Speed Retrieve”. Kom het zelf uitproberen op Animel Event, Arie Konings Dock Diving Team zal je een dag bezorgen die je nooit meer vergeet.

  • Treibball

 Wat is dat? Treibball is een relatief nieuwe en onbekende sport in Nederland. Het is de bedoeling dat je hond een grote bal verder duwt met zijn neus. Wanneer je hond dat goed kan, moet hij nog leren sturen. Als dat allemaal goed gaat, kan je tot wel 8 ballen toevoegen op het veld. Je hond moet deze tot bij jou duwen. Jullie kunnen er zelfs samen mee gaan voetballen. Het leuke aan deze sport is dat het ook geschikt is voor oudere honden of honden met lichamelijke problemen. Zo kunnen jij en je trouwe viervoeter nog steeds samen een leuk spelletje spelen zonder al te veel inspanning. Tijdens Animal Event leert Marlouke Roos je er alles over!