_DB20432.jpgkl
Animal Event 2015 Vrijdag
_DB29902.jpgkl

Stichting Animal Event

Stichting Animal Event werkt aan het realiseren van haar ideële doelstellingen: het verbeteren van de onderlinge verbondenheid tussen mens, dier, natuur en maatschappij. Om dit doel te bereiken organiseert en ondersteunt Stichting Animal Event initiatieven die eraan bijdragen om deze partijen bijeen te brengen. Hieronder enkele voorbeelden op een rij:

Controle dierenwelzijn

Eén van de speerpunten van Stichting Animal Event is het waarborgen van dierenwelzijn van alle dieren op Animal Event. Dit komt onder andere tot uiting in het Loket Dierenwelzijn, het dierenwelzijnsteam en de richtlijnen en adviezen omtrent het meebrengen van honden naar Animal Event.

Dierenwelzijnsteam en loket Dierenwelzijn
Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel, want Animal Event moet een leuke dag uit zijn voor mens én dier. Op verschillende plaatsen op het terrein zijn leden van het dierenwelzijnsteam aanwezig om toezicht te houden op de omgang met dieren op Animal Event. Leden van het team zijn herkenbaar aan hun kleding en hebben de opdracht bezoekers te adviseren en eventuele welzijnsproblemen te melden bij het Loket Dierenwelzijn. Het Loket Dierenwelzijn wordt bemand door dierenarts en bestuurslid van Stichting Animal Event Jacques Kaandorp, gedragsdeskundige Lia Oostingh, Stichting Animal Event, studenten van HAS Hogeschool en de Dierenpolitie.

Richtlijnen voor het meebrengen van honden naar Animal Event
Jouw hond is van harte welkom op Animal Event. Op het terrein gelden onderstaande richtlijnen:

  • Hou je hond aangelijnd. Je hond loslaten is alleen toegestaan op Beeztees Funbeach
  • Ruim hondenpoep op
  • Voorkom ontmoetingen met vreemde honden
  • Geef je hond op tijd voldoende rust
  • Maximale duur uitlaatbeurt hond tot 1 jaar: leeftijd in maanden x 5 minuten
  • Geef je hond voldoende ruimte en hou rekening met de persoonlijke ruimte van andere honden
  • Geef je hond op tijd te drinken
  • Laat je hond desgewenst zwemmen of spelen in Beeztees Funbeach
  • Slipkettingen, prik- en elektrische halsbanden zijn verboden

 

Organisatie van verkiezingen

Stichting Animal Event fungeert als neutraal platform voor de organisatie van toonaangevende verkiezingen en benoemt hiervoor de juryleden.

Ondersteunen goede doelen

Op Animal Event zijn verschillende stands van goede doelen organisaties die actief zijn op het gebied van dierenwelzijn. Vanaf 2016 is de Stichting ook actief in het ondersteunen van diverse goede doelen organisaties, die zich dankzij de inspanning van Stichting Animal Event tegen gereduceerd tarief kunnen presenteren.

Project ‘Dier en Landbouw’

Een succesvol initiatief van Stichting Animal Event is het project ‘Dier en Landbouw’, dat deze editie tot uiting komt op het Boerderij Plein. Animal Event wil met dit platform zowel dierenliefhebbers met dierenhouders als burgers met boeren verbinden. Naast een kijkje in het leven op het platteland maak je op het plein ook kennis met verschillende boerderijdieren.

De bestuursleden van Stichting Animal Event zijn:
Sjaak Kaandorp
Piet Verhoeven
Han Swinkels (voorzitter)
Gertwim de Haas
Joep Bartels
Edo Dijkman

Heb je vragen? Neem dan contact op via info@animal-event.nl.