Header Stichting AE 2019

Stichting Animal Event

De Stichting Animal Event is opgericht op 20 november 2006. Doelstelling is het bevorderen van de verbondenheid tussen mens, dier, natuur en maatschappij door middel van ondersteuning van het evenement Animal Event en daarmee samenhangende initiatieven. De Stichting werkt nauw samen met organisaties in het ‘groene onderwijs’, verenigingen en instanties op dierengebied,  overheid en bedrijfsleven. Hieronder enkele voorbeelden op een rij:

Controle dierenwelzijn
Eén van de speerpunten van Stichting Animal Event is het waarborgen van dierenwelzijn van alle dieren op Animal Event. Dit komt onder andere tot uiting in het Loket Dierenwelzijn, het dierenwelzijnsteam en de richtlijnen en adviezen omtrent het meebrengen van honden naar Animal Event. Op verschillende plaatsen op het terrein zijn leden van het dierenwelzijnsteam aanwezig om toezicht te houden op de omgang met dieren. Leden van het team zijn herkenbaar aan hun kleding en hebben de opdracht bezoekers te adviseren en eventuele welzijnsproblemen te melden bij het Loket Dierenwelzijn. Het Loket Dierenwelzijn wordt bemand door gedragsdeskundige Lia Oosting, Stichting Animal Event en studenten van HAS Hogeschool.

Organisatie van verkiezingen
Stichting Animal Event fungeert als neutraal platform voor de organisatie van toonaangevende verkiezingen en benoemt hiervoor de juryleden. De verkiezing Dierenspeciaalzaak van het Jaar is een project van Stichting Animal Event, dat de gehele organisatie heeft overgedragen aan de ‘Dutch Pet Awards’ die de verkiezing inmiddels heeft uitgebreid tot een groot en succesvol project.

Ondersteunen goede doelen
Op Animal Event zijn verschillende stands van goede doelen organisaties die actief zijn op het gebied van dierenwelzijn. Vanaf 2016 is de Stichting ook actief in het ondersteunen van diverse goede doelen organisaties, die zich dankzij de inspanning van Stichting Animal Event tegen gereduceerd tarief kunnen presenteren.

Project ‘Dier en Landbouw’
Een succesvol initiatief van Stichting Animal Event is het project ‘Dier en Landbouw’, dat deze editie tot uiting komt op het Boerderij Plein. Animal Event wil met dit platform zowel dierenliefhebbers met dierenhouders als burgers met boeren verbinden. Naast een kijkje in het leven op het platteland maak je op het plein ook kennis met verschillende boerderijdieren.

Trendpanel Dier
Sedert een aantal jaren worden de bijeenkomsten van het Trendpanel Dier en van de Pet Monitor gerealiseerd. Productie en financiering van de monitor wordt momenteel gerealiseerd door Aeres Hogeschool.

De bestuursleden van Stichting Animal Event zijn:
Jacques Kaandorp
Piet Verhoeven
Han Swinkels (voorzitter)
Gertwim de Haas
Joep Bartels
Sjors van de Boogaart

Heb je vragen? Neem dan contact op via info@animal-event.nl.