fbpx

Aftellen tot Animal Event 2023:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Aftellen tot Animal Event 2023:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren

Standnummer 221 | Dierfysiotherapie – samen werken aan de bewegingsvrijheid van uw dier

 

Dieren zijn sterk afhankelijk van hun bewegingsvrijheid. Een belemmering in het bewegingsapparaat kan hen niet alleen pijn doen, maar kan ook hun gedrag negatief beïnvloeden. Dierfysiotherapie komt overeen met fysiotherapie bij mensen. Een juiste behandeling leidt tot meer bewegingsvrijheid en minder pijn voor het dier.

 

De dierenfysiotherapeut werkt zowel curatief als preventief. Curatieve behandelingen zijn gericht op het genezingsproces. Blessures en stoornissen aan het bewegingsapparaat als gevolg van spier-, pees-, zenuw- of  gewrichtsproblemen zijn goed te behandelen en vaak te verhelpen door de dierenfysiotherapeut.   Preventieve behandeling zorgt voor vroegtijdige signalering van klachten en voorkomt juist blessures.

 

De NVFD is de beroepsvereniging voor dierenfysiotherapeuten. Dierfysiotherapie is een Post- HBO studie die volgt op de HBO-studie humane fysiotherapie.   De titel dierenfysiotherapeut mag dan ook alleen gevoerd worden door humane fysiotherapeuten die de vervolgstudie dierfysiotherapie met succes hebben afgerond.

 

De NVFD organiseert nascholingen en hanteert een kwaliteitsregister voor haar leden. Dierenfysiotherapeuten die in dit kwaliteitsregister zijn opgenomen, zijn ook herkenbaar aan het NVFD keurmerk in de vorm van een autokaart of een deurschild.

 

De dierenfysiotherapeuten van de NVFD zijn deskundig. Samenwerking met dierenartsen en andere deskundigen speelt hierbij een belangrijke rol.

 

 

 

Contact: Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren Postbus 331 3770 AH Barneveld 088-0206125 bestuur@nvfd.nl www.nvfd.nl