Puppyplaats deelt de ultieme gids voor het veilig en liefdevol in huis halen van je nieuwe pup

Ben jij op zoek naar een puppy? Voordat je op zoek gaat naar jouw nieuwe beste vriend, neem deze checklist samengesteld door Puppyplaats.nl even door! Deze checklist zorgt ervoor dat je perfect voorbereid bent op een nieuwe puppy in huis. De missie van PuppyPlaats.nl is het bijdragen het welzijn van onze geliefde viervoeters. Jouw toekomstige huisdier verdient niets minder dan het beste!

 

Doe grondig onderzoek: Een hond of puppy in huis halen is een grote stap. Zorg ervoor dat je voldoende informatie hebt over het ras en de tijd die nodig is om voor de hond te zorgen. Je kunt in de rassengids van PuppyPlaats.nl alle informatie vinden over het ras dat jij op het oog hebt!

 

Bevestig dat de verkoper oprecht is: Voordat je een beslissing neemt, is het essentieel om de betrouwbaarheid van de verkoper te bevestigen. Maak een afspraak om de puppy’s bij de verkoper thuis te bezoeken en vermijd verkopers die vreemde excuses maken of ongebruikelijke verzoeken doen. Maak dan ook nooit geld over als aanbetaling wanneer je de hond nog niet gezien hebt.

 

Check de benodigde documenten: Informeer naar de chip- en vaccinatiestatus van de puppy. Het is wettelijk verplicht alle honden binnen zeven weken te chippen en ook moeten ze een EU-paspoort hebben. Elke fokker in Nederland moet in het bezit zijn van een UBN (Uniek Bedrijfs Nummer), ook wanneer het om een enkel gelegenheidsnestje gaat. Zorg ervoor dat je deze informatie hebt ontvangen en dat de pup op jouw naam staat voordat je de pup mee naar huis neemt. Het UBN kun je checken in de IR app, en chipnummer.nl kun je gebruiken om microchipgegevens te checken. 

 

Zorg dat je altijd de pups samen met hun moeder bekijkt: Vraag de verkoper altijd om de puppy’s samen met hun moeder te bekijken. Pups moeten minimaal 8 weken oud zijn voordat ze hun moeder kunnen verlaten. Het niet kunnen zien van de moeder zou een reden moeten zijn om niet tot aankoop over te gaan. Stel daarnaast vragen over de moederhond, bijvoorbeeld over haar leeftijd, hoe veel nestjes ze al gehad heeft en of er gezondheidsproblemen bekend zijn. 

 

Check de gezondheid van de pup: Het kan voor de gemiddelde persoon moeilijk zijn om te controleren of een hond of puppy gezond is of niet. Als je besluit de puppy te kopen, zorg er dan voor dat de verkoper ermee instemt dat je de puppy naar een dierenarts naar keuze kunt brengen voor een gezondheidscontrole en de puppy binnen 48 uur kunt terugbrengen voor een volledige terugbetaling als er gezondheidsproblemen worden geconstateerd. Als de gezondheid van de puppy al is gecontroleerd door een dierenarts, zorg er dan voor dat je hiervan bewijs krijgt met de dierenartsgegevens. Je kunt contact opnemen met de dierenarts om de gezondheidscontrole te bevestigen.

 

Laatste advies, onthoud altijd: koop nooit een hond zonder chip en/of Europees paspoort. 

 

PuppyPlaats.nl staat altijd klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces. Heb je nog vragen of heb je meer hulp nodig? Aarzel niet om contact met ze op te nemen via de helpdesk.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over Animal Event.

Interesse in: