Programma Workshops 2019

Workshops

Hieronder vind je een overzicht van de workshops die tijdens Animal Event 2019 zijn gegeven.

Flyball 2.0 in de praktijk: een pre-Flyball workshop speciaal voor jonge honden! In deze workshop gaan jij en je hond aan de slag met verschillende nieuwe, leuke en gerichte oefeningen voor pubers. Snelheid, focus en fun heeft de leidraad. De workshop is voor honden vanaf 9 maanden en vindt dagelijks tweemaal per dag plaats.

Workshop treiball
De workshop treiball wordt gegeven door Laura Tijhof van Honden Training Centrum Hellendoorn. treiball is een ontzettend leuke sport voor elke hond die graag wil samenwerken met zijn baas. De sport is nauwelijks belastend voor de hond waardoor het geschikt is voor jong en oud! Bij treiball liggen er grote ballen op een veld en is het de bedoeling dat de hond deze op aanwijzingen van de handler in de goal drijft. De workshop wordt gegeven op zondag.

Farm Food Escape Room: dat wil je niet missen! Ga samen met je hond de uitdaging aan en probeer binnen een vastgestelde tijd te ontsnappen uit vier gethematiseerde kamers. Hoe? Door met je hond goed samen te werken en diverse puzzels en opdrachten op te lossen. De Farm Food Escape Room is het gehele evenement toegankelijk en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Inschrijving is niet nodig.

Workshop: Beginselen van hoopers: Tijdens de workshop Hoopers op vrijdag en zaterdag leer je de eerste beginselen van deze betrekkelijke jonge sport. Door een hooper heen lopen, om een ton lopen en uiteindelijk zelfs een mini parcoursje. De workshop wordt twee keer per dag gegevens door Hondenschool Step-by-Step.

Workshop Snuitgym: leer je hond zijn hoofd te gebruiken! Wil jij een hond die goed luistert naar wat je zegt? Tijdens de workshop ‘Snuitgym’ op vrijdag en zondag leert creatief hondentrainer Judith Lissenberg je hond zijn hoofd te gebruiken, letterlijk en figuurlijk: het is denken én doen! Met een heerlijke Prins NatureCare hondenworst als train- en beloonmiddel gaan we honden begrippen als ‘kin op’, ‘neus tegen’ en ‘hoofd onder’ leren. En het leuke is: voor deze supersnelle trainings work-out heb je alleen je hond en jezelf nodig. Het benodigde lekkers krijg je van Prins! Alle honden kunnen gratis meedoen aan snuitgym, vooraf aanmelden is niet nodig. De workshop vindt plaats in het Prins Sport Stadion.

Workshop Canicross: veel meer dan hardlopen met je hond! Canicross is een teamsport waarbij je hond voor je uit rent in een canicross tuig. Je bent met elkaar verbonden door middel van een heupgordel en een elastische lijn. De workshop vindt plaats op 3, 4 en 5 mei en wordt gegeven door Run Dog Trainers. Er is leenmateriaal beschikbaar.

Workshop Lekker in je vel met Kynomassage®Jij en je hond krijgen dagelijks te maken met uitdagingen die stress kunnen veroorzaken en invloed kunnen hebben op gedrag én gezondheid. Met hondenmassage kun je ZELF iets doen om gedrag en gezondheid op een goed peil te houden. In deze workshop leer je aandachtspunten in het lichaam te herkennen met de Kynomassage-check en ga je zelf aan de slag met de basis ontspanningstechnieken gericht op meer lichaamsbewustzijn en het ontspannen van de wervelkolom.

Suppen met je hond: een unieke ervaring om met je hond mee te maken! Deze leuke activiteit wordt begeleid door ikSUP en vind je in het Dorp aan de Dorpshaven. Inschrijven is mogelijk op het evenement bij de stand van ikSUP, hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Workshop EHBO : Een ongeluk zit in een klein hoekje! Dat geldt zeker ook voor huisdieren. Weet jij hoe te handelen bij een spoedsituatie? Er zijn veel situaties waarbij je eerste hulp kunt verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een dier dat is aangereden, gestoken of gebeten. Maar het kan ook gaan om een vergiftiging, of een kat die van het balkon is gevallen. In dit soort situaties is snel handelen heel belangrijk. Het toepassen van eerste hulp kan dan levensreddend zijn. Linn en Charlotte geven dagelijks tips over de meest voorkomende ongelukjes en hoe te handelen in het Prins ‘Lekker in je vel café’.

Workshop Petstagram – Instagram voor jouw huisdier: We hebben ze allemaal wel eens voorbij zien komen, of volgen er een aantal. De volgers kunnen oplopen tot wel in de miljoenen! Maar hoe werkt dat nou eigenlijk, zo’n instagram account? En wat komt daar allemaal bij kijken? Wat is engagement, pods en hoe word je model voor merken? Wat voor soort foto’s doen het goed en welke niet, en hoe kan je een instagram voor jou dier beginnen? Daar gaat Steffanie van Twuijvver van Olivethedingodog het dageljks over hebben in de workshop Instagram voor jouw huisdier! De workshops is in het Prins lekker in je vel café en inschrijven is niet nodig.

Workshop meer plezier met een gehoorzame hond! Tijdens deze workshop van Danielle Stoutjesdijk ga je aan de slag met het aanleren van het snel komen van de hond, op een kleedje gaan liggen, netjes naast je lopen, kin op je hand leggen en nog veel meer praktische oefeningen. Het belangrijkste is dat jullie hiermee veel plezier in het dagelijks leven hebben samen. De workshop is op vrijdag en zaterdag.

Workshop een kennismaking met Dogfrisbee: een actieve hondensport waar jij en je hond je creativiteit in kwijt kunnen! Het is een groot plezier voor twee en het schept een goede band tussen hond en baas. Tijdens deze workshop leer je de beginselen van Dogfrisbee. De workshop wordt gegeven door Amazing Frisbee Dogs op zaterdag en zondag.

Kanovaren met je hond: een unieke ervaring om met je hond mee te maken! Deze leuke activiteit wordt begeleid door DogWalkTrail en vind je in het Dorp aan de Dorpshaven. Inschrijven is mogelijk op het evenement bij de stand van DogWalkTrail, hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Workshop Trainen met een tube: maak je hond hufterproof! 
Heb jij al kennisgemaakt met tubetraining? Door je hond te begeleiden met een lekkere Prins Train & Care beloningscrème uit een handige tube kun je hem zonder sputteren en spartelen allerlei aanrakingen en handelingen leren, die heel goed van pas komen bij voorbeeld de vachtverzorging of de dierenarts. Creatief hondentrainer Judith Lissenberg laat je op vrijdag en zondag zien hoe je een hond ‘hufterproof’ kunt maken. Poten optillen, oren bekijken… met behulp van de tube, die je tijdens deze workshop van Prins krijgt, is dat een fluitje van een cent! Alle honden kunnen gratis meedoen aan deze tubetraining in het Prins Sport Stadion, vooraf aanmelden is niet nodig.

Workshop: Snuffelen aan agility laat jouw en je hond op zaterdag kennismaken met de beginselen van agility. Debby Hinlopen neemt wat oefeningen met je door, waar je daarna zelf mee aan de slag kunt gaan.

Workshop: Kennismaking met jachttraining Tijdens Animal Event geeft Dog Chaperone op vrijdag en zaterdag workshops voor bezoekers met een jachthond (staande en retrievers), zonder of met beperkte ervaring in de jachttraining. Carina Dekker zal de achterliggende gedachte van verschillende oefeningen uitleggen en de deelnemers begeleiden. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle honden de jacht-gerelateerde oefeningen kunnen voltooien. Tijdens de workshop wordt er gewerkt met dummy’s, Dog Chaperone zorgt voor het benodigde materiaal. Op vrijdag en zaterdag wordt de workshop twee keer gegeven.

Flyball, iets voor jouw hond? Heb jij een balgekke hond? Dan is deze workshop iets voor jou en je hond. Tijdens deze workshop krijg je de mogelijkheid om de beginselen van het aanleren van Flyball te ervaren. De workshop vindt alle dagen tweemaal plaats.

Workshop Fotografie: Vind jij het ook leuk om te fotograferen? Tijdens Animal Event kun je (met je eigen camera of telefoon) gratis deelnemen aan één van de workshops van Femke Puijman (Kyno Focus). Zij leert je handige tips en trucs om de mooiste hondenfoto’s te maken. Natuurlijk mag je je eigen hond meenemen als fotomodel, dan krijg je direct het beste advies voor jouw hond. Neem je geen eigen hond mee? Dan kun je toch oefenen met fotograferen op één van de aanwezige hondenmodellen.

Workshop Hoopers: Hondenschool Schadow leert in deze workshop jouw en je hond de target aan (hond tikt iets aan met zijn neus). Daarna sturen ze samen met jou, je hond door wat hoopers heen. Maar wat is hoopers precies? Bij Hoopers stuurt de handler (baas) zijn hond met zijn stem en met eventuele handgebaren door een parcours met poortjes, tonnen en tunnels. Doordat de handler niet meeloopt, is deze sport geschikt voor iedere baas en elke hond. De hond mag zelf de snelheid bepalen, maakt geen scherpe bochten en springt niet over hindernissen. De workshop vindt plaats op zondag 5 mei.

Workshop treiball
Treiball is leuk voor zowel baas en hond. Deze workshop wordt op vrijdag en zaterdag verzorgt door Marlouke Roos van Sportdog. Treiball is in Nederland nog een jonge hondensport, die in korte tijd steeds populairder is geworden.

Workshop Dogfrisbee
Probeer eens uit of jouw hond Dogfrisbee leuk vindt! Deze actieve sport kan in principe door honden van alle rassen beoefend worden. Op een speelse manier en zonder druk  laat het team van Fly ‘em High zien hoe je jouw hond enthousiast maakt voor de speciale hondenschijven. Je gaat naar huis met de eerste basis worpen om thuis verder te kunnen oefenen. Workshops worden op alle drie dagen gegeven en inschrijven is niet nodig. Je vindt Fly ‘em High in het “Dorp” en in de Welkoop/Eukanuba Dogfrisbee Ring.