Dogfrisbee (3)

Workshops en wedstrijden

Hieronder vind je een overzicht van de workshops van Animal Event 2018.

Escape Room voor hond én baas: dat wil je niet missen! Ga samen met je hond de uitdaging aan en probeer binnen een vastgestelde tijd te ontsnappen uit vier gethematiseerde kamers. Hoe? Door met je hond goed samen te werken en diverse puzzels en opdrachten op te lossen. De Farm Food Honden Escape Room is het gehele evenement toegankelijk en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Inschrijving is niet nodig.

Kanovaren met je hond: een unieke ervaring om met je hond mee te maken! Deze leuke activiteit wordt begeleid door Bianca van Leeuwen van DogWalkTrail. Aanmelden is mogelijk op 4, 5 en 6 mei 2018 in de stand van DogWalkTrail.

Dock Diving Got’s Talent: de honden die het aandurven worden door het team van Arie Konings Dogsports Events uitgenodigd om mee te doen aan een wedstrijdje Dog Diving en strijden om een plek in de finale, die elke dag om 15.00 uur wordt gehouden. Voorinschrijving aan deze workshop is niet nodig.

Workshop ‘In vorm met Prins’
Alle dagen in Prins Sport Stadion door Judith Lissenberg
Werken aan een (h)echte band met je hond? Doe dan mee aan deze leuke fit & fun workshop van creatief hondentrainer Judith Lissenberg in het Prins Sport Stadion! Met behulp van stokken en pylonnen ga je driehoeken, vierkanten en rechte lijnen maken, allemaal vormen waarmee jij en je viervoeter vervolgens leuke en nuttige oefeningen kunnen doen. Het is niet nodig om je vooraf voor deze workshop in te schrijven. Zorg wel dat je tijdig bij de ring aanwezig bent, want het aantal trainingsmaterialen is beperkt. Natuurlijk zorgt Prins voor lekkers om je hond te kunnen belonen! Thuis verder trainen? Op zondag 6 mei heeft Alprovi sportenspelvoordieren.nl een geweldige aanbieding voor je!

Workshop ‘Snoetbal’
Vrijdag en zaterdag in Prins Sport Stadion door Judith Lissenberg
Prins presenteerde op Animal Event 2018: snoetbal, leer je hond voetballen met zijn neus! Onder leiding van creatief hondentrainer Judith Lissenberg leerde deelnemers hun hond allerlei sportieve oefeningen, zoals een bal duwen en koppen.

Golden Oldies: Iedereen wordt ouder, ook jouw trouwe viervoeter. Kwaaltjes als artrose, doof worden en slechter zien kunnen het leven van je hond flink beperken. Maar jij kunt hierin een verschil maken! Tijdens de workshop leerde deelnemers door tips, feitjes en een positieve insteek hun hond beter te begeleiden tijdens zijn gouden jaren.

Workshop hondenfotografie: Femke Puijman van Kyno Focus liet in een interessante workshop zien hoe deelnemers het beste een foto konden maken van hun trouwe viervoeter!

Beeztees Puppy consult
Niemand anders dan dierenarts en tv presentator Piet Hellemans beantwoorde vragen of puppy’s. Daarnaast gaf hij nuttige tips en informatie die het voor iedereen nog leuker (en makkelijker!) maakte om je een pup goed op te voeden.

Beeztees Pup-quiz
Beeztees organiseerde  de Pup-quiz: een super leuke quiz gepresenteerd door Piet Hellemans. Tijdens deze quiz waren er prachtige prijzen te winnen van het nieuwe Beeztees Puppy concept.

Theatercursus voor honden:
In deze workshop was gehoorzaamheid een belangrijk onderdeel. Ook werden er verschillende kunstjes aangeleerd, zoals een boek lezen, sokken uittrekken en buigen.

Flygility: Flygility is een combinatie van Flyball en Agility, in Nederland beter bekend als behendigheid. Flygility is een sport die opvoeding en training combineert en zo voor optimaal plezier zorgt voor baas en hond. Belangrijk bij deze sport is zelfbeheersing en sociaal gedrag.

Stress de baas:
Tijdens deze workshop leerde Annet Schultze deelenemers verschillende technieken om hun hond te laten ontspannen in spannende situaties. Deelnemers maakte de hond bewust van wat ‘alert’ en ‘ontspan’ precies is en koppelt het gewenste commando hieraan.

Fun en Spel: de naam zegt het al; niets forceren, alleen maar leuke dingen doen. Tijdens deze workshop van Annet Schultze voerde deelnemers een aantal leuke en laagdrempelige oefeningen uit die vooral het samen zijn bekrachtigde en ook de band versterkte met hun hond.

Workshop ‘Hufterproof’:
Leren hoe jij jouw hond buitenshuis kunt beschermen tegen opdringerige of vervelende honden, wie wil dat nou niet? In deze workshop leerde Suzanne Heukels deelnemers in een korte tijd de handige kneepjes die je dagelijks tijdens het uitlaten met jouw viervoeter kunt toepassen.

Workshop ‘Daten met je hond’
Echt contact, met alleen maar oog voor elkaar en je met zijn tweetjes samen prettig voelen, dat is daten! En een goede date staat vaak aan de basis van een mooie relatie. Ook met jouw hond kun je echt daten. Hoe? Suzanne Heukels heeft deelnemers dit geleerd tijdens deze workshop.

Clikertraining
Dutch Cell Dogs verzorgde dagelijks een workshop clickertraining tijdens Animal Event. De clickertrainingsmethode maakt voor Dutch Cell hét verschil in de heropvoeding van asielhonden. Door de honden middels deze methodiek te laten trainen door gedetineerden, leren beiden hoe ze weer een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Hondengedrag in mensentaal: belonen en corrigeren
Tijdens de workshop “Hondengedrag in mensentaal” van Arvid van Putten op zaterdag en zondag leerde deelnemers wat corrigeren en belonen is. Je zou denken dat je al weet wat dit met je hond doet, maar Arvid liet deelnemers zien wat het daadwerkelijk met je hond doet. En dat zonder dat de hond gecorrigeerd werd

In de tweede helft van de workshop gingen deelnemers ook daadwerkelijk aan de slag met hun hond.

Een gehoorzame hond
Je hond trainen om goed te luisteren en tegelijk samen veel plezier hebben: het is mogelijk! Er zijn allerlei technieken om een goed luisterende hond te krijgen, terwijl hond en baas de training ervaren als samen spelen. Tijdens de dagelijkse workshop van Danielle Stoutjesdijk kwam dit aan bod.

Wedstrijden

Op 4, 5 en 6 mei vinden er tijdens Animal Event diverse spannende wedstrijden plaats. Onderstaand een overzichtje hiervan.

Happy Dog Survival
Tijdens de Happy Dog Survival leg je rennend of wandelend met je hond een parcours van 3,5 km af met tien tot twaalf uitdagende obstakels. Sla je een hindernis over, dan zal je dit straftijd op leveren. Je mag het parcours wel voorzetten. De driedaagse Happy Dog Survival tijdens Animal Event zal wat zwaarder zijn qua inspanning, omdat 70% van het parcours bestaat uit mul zand. Per dag kunnen er maximaal 250 personen deelnemen. De dag winnaar ontvangt een mooie prijs en natuurlijk de eeuwige roem. Deelname kost € 26,-, inclusief een toegangskaart voor Animal Event voor hond én baas. Klik hier om je direct in te schrijven. Voor vragen over de Dog Survival kun je een e-mail sturen naar info@dogsurvival.eu.

Mooiste Hond 2018
De verkiezing van de Mooiste Hond 2018 wordt tijdens Animal Event afgesloten met een spannende finale op zondag 6 mei. De landelijke titel wordt vergeven door een deskundige jury. Stemmen is mogelijk tot en met 13 april. Het is mogelijk je hond te nomineren tot 23 maart. Voor meer informatie zie https://animal-event.nl/programma/mooiste-hond-2018/.

Farm Food Dog Dance Challenge
Tijdens deze wedstrijd strijden teams van drie personen en een hond om de Farm Food Trofee. De teams bestaan uit twee wedstrijdlopers en een deelnemer die nog nooit aan een Dog Dance wedstrijd heeft meegedaan. Op vrijdag en zaterdag zijn de voorrondes, waar per dag vier teams aan deel kunnen nemen. De winnende teams strijden op zondag in de finale. Klik hier voor meer informatie. Aanmelden kan als team door een e-mail te sturen naar dogdancechallenge@nddb.nl.

Wie is het snelste Flyball duo van Nederland?
Of je nu wel of niet in teamverband loopt, meedoet aan wedstrijden of alleen op de vereniging. Kan jouw hond Flyball op de NL BAK, geef je dan samen met een andere combinatie op voor ‘het snelste Flyball duo van NL’! Deze Flyballwedstrijd is exclusief op het Animal Event en wordt gehouden op vrijdag 4 mei in het Prins Sport Stadion. Do you have the dynamic duo?

Er wordt gestreden in max. vier klassen. Indeling per klasse en aantal klassen, is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. In elke klasse springt het duo op de hindernishoogte van de kleinst gemeten hond. Veteranen springen 10 cm lager (hond welke in 2018 min. 8 jaar is of wordt). Het duo mag niet uit dezelfde rassen e/o kruisingen bestaan. In de voorrondes worden er drie wedstrijden met twee races gelopen. De indeling voor de eindronde wordt gemaakt op basis van de vier snelste tijden gelopen in de voorrondes. De eindronde is een afvalschema tot aan de finales en is op basis van best of three.

Er wordt gelopen volgens het huidige reglement Flyball NL BAK. Heb je geen duo partner maar wil je wel meedoen geef je op dan kijken wij of een match kunnen vinden. Kosten € 10,- pp, individueel inschrijven ovv teamnaam. Klik hier om je in te schrijven.

Dogfrisbee wedstrijd
De Dogfrisbee wedstrijd is op zaterdag 5 mei in het Prins Sport Stadion. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Agility wedstrijd
Bij Agility loop je samen met je hond een parcours met allerlei obstakels. Degene die het parcours het snelste weet af te leggen, met de minste fouten, is de winnaar. De Agility wedstrijd is op zondag 6 mei in het Prins Sport Stadion. Inschrijven is mogelijk vanaf 11 maart via http://www.agilityfriends.nl/.