Programma Workshops 2019

Workshops

Hieronder vind je een overzicht van de workshops die in 2020 ingepland stonden. In maart 2022 worden de workshops van Animal Event 2022 bekend gemaakt.

 

Workshop: ‘Honden trainen met mes en vork’
Alle dagen
Creatief hondentrainer Judith Lissenberg staat bekend om haar populaire workshops op Animal Event, waarbij ze werkt met out-of-the-box materialen. Heb jij je hond wel eens getraind met behulp van… bestek? Alle deelnemers aan deze workshop krijgen van Judith ter plekke een mes, vork en lepel waarmee je je hond tijdens leuke fun-oefeningen allerlei nuttige vaardigheden kunt leren. Prins zorgt ter plekke voor een lekkere beloning!

Alle honden kunnen gratis meedoen aan deze workshop, vooraf aanmelden is niet nodig. Zorg wel dat je op tijd bent, want voor de trainingsmaterialen geldt op = op.

Ben je hondeneigenaar?
Je hond leert tijdens deze workshops leuke en nuttige vaardigheden, jij leert hoe je kunt trainen en vooral ook heel veel plezier kunt maken met je hond.

Ben je hondentrainer?
Tijdens deze workshop krijg je handige tips en oefeningen die je zelf meteen kunt toepassen in je les. Kom kijken om inspiratie op te doen!

Workshop: ‘Hoopers: Leuk voor elke hond’
Alle dagen
Tijdens de workshop Hoopers: Leuk voor elke hond leer je de eerste beginselen van deze betrekkelijke jonge sport. Door een hooper heen lopen, om een ton lopen en uiteindelijk zelfs een mini parcoursje. De workshop wordt gegeven door Hondenschool Step-by-Step. Het doel van de workshop is mensen kennis laten maken met deze sport en de eerste beginselen aanleren. Ze kunnen vervolgens een klein parcourtje afleggen met hun hond. Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl 

Workshop: Detectie – *VOL*
Zondag
Bij detectie leer je je hond een specifieke geur zoeken en aanwijzen.
Bijvoorbeeld kaneel, koffie, vanille tabak of kruidnagel.
Detectie is geschikt voor alle honden!

  • Detectie is teamwork.
  • Neuswerk geeft je hond een voldaan gevoel en zorgt voor ontspanning
  • Detectie en speuren geeft je hond meer zelfvertrouwen
  • Mentale uitdaging
  • Een sterkere band met je hond

Misschien heb je op het vliegveld wel eens een hond gezien die langs koffers of mensen loopt en op deze manier naar drugs of explosieven zoekt?
Hoe gaaf is dat als je met je eigen hond ook kan zoeken!
Ontdek op een ontspannen, positieve en hondvriendelijke manier de geweldige mogelijkheden van de hondenneus!
Ga aan de slag met detectie.
Motivatie, zoeken, lichaamstaal, geurherkenning en verwijzen vormen de belangrijkste speerpunten. Hondenschool Hondenhof zal deze workshop verzorgen tijdens Animal Event. Voor deze workshop wordt aangeraden een hoogwaardige beloning mee te nemen voor uw hond. Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl

Workshop: Dogfrisbee
Alle dagen
Een actieve hondensport waar jij en je hond je creativiteit in kwijt kunnen! Het is een groot plezier voor twee en het schept een goede band tussen hond en baas. Tijdens deze workshop leer je de beginselen van Dogfrisbee. De workshop wordt gegeven door Amazing Frisbee Dogs. Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt! Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl

Workshop: ‘Samen ontspannen met Kynomassage®’
Alle dagen
Jij en je hond krijgen dagelijks te maken met uitdagingen die stress kunnen veroorzaken en invloed kunnen hebben op gedrag én gezondheid. Met hondenmassage kun je ZELF iets doen om gedrag en gezondheid op een goed peil te houden. In deze workshop leer je aandachtspunten in het lichaam te herkennen met de Kynomassage-check en ga je zelf aan de slag met de basis ontspanningstechnieken gericht op meer lichaamsbewustzijn en het ontspannen van de wervelkolom. Tevens leer je te werken in communicatie met jouw hond, waardoor de hond stapsgewijs kan leren ontspannen.
Deze workshop wordt gegeven door Judith Hofman. Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl

Workshop: Canicross: ‘Meer dan hardlopen met je hond’
Alle dagen
Canicross is een fantastische sport! Het is veel meer dan hardlopen met je hond.
Canicross is een teamsport waarbij je nauw samenwerkt met je hond. Je hebt een canicross tuig een heupgordel en een elastische lijn nodig. Canicrossen doe je in de natuur. Op Animal Event gebruiken we de trail van de HappyDog Survival hiervoor.
De workshop wordt gegeven op 1, 2 en 3 mei door Run Dog Trainers i.o.
Je kunt je inschrijven als je hond fit, gezond en minimaal 1 jaar is. Er is leenmateriaal beschikbaar. Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl

 Workshop: Woofcamp
Alle dagen
De perfecte combinatie tussen work-out en hondentraining
Terwijl jij in de buitenlucht werkt aan je conditie, werken jij en je hond tegelijkertijd aan het versterken van jullie band. Op een speelse manier wordt de relatie tussen jou en je hond versterkt, waarbij aspecten van gehoorzaamheidstraining, socialisatie en energie overdracht behandeld worden.
WOOFCAMP wordt gegeven door gecertificeerde instructeurs, opgeleid door een team van deskundigen en is geschikt voor iedereen!
NOTE: Voor de veiligheid tijdens het Animal Event zijn tijdens deze workshops alleen sociale honden toegestaan. Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl Gelieve ook dit aanmeldingsformulier in te vullen en door te geven.

 

Workshop: ‘Brokkenpiloot’
Alle dagen
Heb jij thuis een brokkenpiloot? Zo’n laagvlieger van een hond die overal aandacht voor heeft, behalve voor jou? Creatief hondentrainer Judith Lissenberg gaat je tijdens Animal Event laten zien hoe je jouw brokkenpiloot kunt leren sturen met… inderdaad, brokken! Met behulp van een simpele voerbak kun je jouw hond leren vol aandacht met jou samen te werken. Prins zorgt ter plekke voor een lekkere beloning!

Alle honden kunnen gratis meedoen aan deze workshop, vooraf aanmelden is niet nodig. Zorg wel dat je op tijd bent, want voor de trainingsmaterialen geldt op = op.

Ben je hondeneigenaar?
Je hond leert tijdens deze workshops aandacht, focus en zelfbeheersing, jij leert hoe je kunt trainen en vooral ook heel goed contact kunt maken met je hond.

Ben je hondentrainer?
Tijdens deze workshop krijg je handige tips en oefeningen die je zelf meteen kunt toepassen in je les. Kom kijken om inspiratie op te doen!

Workshop: Agility/funparcours
Zondag
Debby, Arja en Annette hebben alle drie de nodige ervaring in het lesgeven. Ze kunnen jou de beginselen van agility aanleren door het lopen van kleine opzetjes met je hond. Zo kan je aanvoelen wat agility eigenlijk is en wat er zo al bij komt kijken.

Alles gebeurt onder begeleiding van Debby. Zij heeft met haar honden erg veel ervaring in de sport. Ze liep nationale en internationale wedstrijden. Met haar honden Match en Yume nam ze deel aan meerdere Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen. Met Yume werd ze in 2018 wereldkampioen in de Imca (Internationale mix breed championship agility)
Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl 

Workshop: ‘Start to dance’
Zaterdag en zondag
In deze workshop gaan we een begin maken met Dogdance. Slalom tussen de benen door, rondje om je heen, om een voorwerp heen lopen. Dit zijn een aantal voorbeelden van wat we de hond kunnen aanleren om tot een heuse dansroutine te komen samen met je beste vriend! Nikky Goes en haar honden zullen met veel plezier deze workshop verzorgen. Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl

Workshop: ‘Treibbal Bootcamp voor Beginners’
Vrijdag en zaterdag
Marlouke Roos van sportdog zal je laten kennismaken met Treibball tijdens Animal Event 2020. Bij Treibball wordt de hond zowel mentaal als fysiek uitgedaagd. Er is volop ruimte voor creativiteit en afwisseling in de training. De sport is weinig fysiek belastend waardoor het ook een goed alternatief is voor oudere honden. Tijdens deze Treibball Bootcamp voor Beginners leren we je de drie belangrijkste commando’s aan. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht hoe een hond eigenlijk leert de Treibball te duwen? Laat staan hoe ze uiteindelijk leren de bal te gaan sturen waardoor ze deze goed bij de baas kunnen brengen.
Wist je dat jouw hond helemaal geen ballengek hoeft te zijn voor Treibball? Vaak herkennen ze de grote Treibballen (65 cm) niet eens als een bal waar ze mee kunnen spelen.
Kom jij op 1 of 2 mei ook gezellig kennis maken met deze leuke sport?
Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl

Workshop: ‘Flyball 2.0 in de praktijk’
Alle dagen
Flyball 2.0 in de praktijk, iets voor jouw en je hond?
Tijdens deze workshop krijg je de mogelijkheid om de beginselen van het aanleren van Flyball te ervaren. Elke enthousiaste baas en actieve hond kan meedoen en kijken of deze leuke sport iets voor hen is. In deze workshop komen verschillende nieuwe, leuke en gerichte oefeningen aanbod, waarin snelheid, focus en fun de leidraad zijn. Minimale leeftijd voor de hond is 9 maanden.
De workshops worden verzorgd door het enthousiaste promotieteam van Flyballcompetitie.nl o.l.v. Diane Verhagen. Flyballcompetitie.nl is het communicatieplatform voor beoefenaren van de Flyballsport in Nederland. https://www.flyballcompetitie.nl/
Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt! Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl

Workshop: ‘Canine Freestyle’
Alle dagen
Amber Karstens reist samen met haar twee Border Collies de hele wereld af om mensen te inspireren om meer te doen met hun honden. Met haar Border Collies doet ze aan doggydance. Ze zullen op Animal Event 2020 workshops geven over hoe jij met jouw hond kan starten met dansen! Let op! De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt. Schrijf je dus op tijd in via info@animal-event.nl