2016 Animal Event

Wedstrijden

Op 4, 5 en 6 mei vinden er tijdens Animal Event diverse spannende wedstrijden plaats. Onderstaand een overzichtje hiervan.

Happy Dog Survival
Tijdens de Happy Dog Survival leg je rennend of wandelend met je hond een parcours van 3,5 km af met tien tot twaalf uitdagende obstakels. Sla je een hindernis over, dan zal je dit straftijd op leveren. Je mag het parcours wel voorzetten. De driedaagse Happy Dog Survival tijdens Animal Event zal wat zwaarder zijn qua inspanning, omdat 70% van het parcours bestaat uit mul zand. Per dag kunnen er maximaal 250 personen deelnemen. De dag winnaar ontvangt een mooie prijs en natuurlijk de eeuwige roem. Deelname kost € 26,-, inclusief een toegangskaart voor Animal Event voor hond én baas. Klik hier om je direct in te schrijven. Voor vragen over de Dog Survival kun je een e-mail sturen naar info@dogsurvival.eu.

Mooiste Hond 2018
De verkiezing van de Mooiste Hond 2018 wordt tijdens Animal Event afgesloten met een spannende finale op zondag 6 mei. De landelijke titel wordt vergeven door een deskundige jury. Stemmen is mogelijk tot en met 13 april. Het is mogelijk je hond te nomineren tot 23 maart. Voor meer informatie zie https://animal-event.nl/programma/mooiste-hond-2018/.

Farm Food Dog Dance Challenge
Tijdens deze wedstrijd strijden teams van drie personen en een hond om de Farm Food Trofee. De teams bestaan uit twee wedstrijdlopers en een deelnemer die nog nooit aan een Dog Dance wedstrijd heeft meegedaan. Op vrijdag en zaterdag zijn de voorrondes, waar per dag vier teams aan deel kunnen nemen. De winnende teams strijden op zondag in de finale. Klik hier voor meer informatie. Aanmelden kan als team door een e-mail te sturen naar dogdancechallenge@nddb.nl.

 

 

 

Wie is het snelste Flyball duo van Nederland?
Of je nu wel of niet in teamverband loopt, meedoet aan wedstrijden of alleen op de vereniging. Kan jouw hond Flyball op de NL BAK, geef je dan samen met een andere combinatie op voor ‘het snelste Flyball duo van NL’! Deze Flyballwedstrijd is exclusief op het Animal Event en wordt gehouden op vrijdag 4 mei in het Prins Sport Stadion. Do you have the dynamic duo?

Er wordt gestreden in max. vier klassen. Indeling per klasse en aantal klassen, is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. In elke klasse springt het duo op de hindernishoogte van de kleinst gemeten hond. Veteranen springen 10 cm lager (hond welke in 2018 min. 8 jaar is of wordt). Het duo mag niet uit dezelfde rassen e/o kruisingen bestaan. In de voorrondes worden er drie wedstrijden met twee races gelopen. De indeling voor de eindronde wordt gemaakt op basis van de vier snelste tijden gelopen in de voorrondes. De eindronde is een afvalschema tot aan de finales en is op basis van best of three.

Er wordt gelopen volgens het huidige reglement Flyball NL BAK. Heb je geen duo partner maar wil je wel meedoen geef je op dan kijken wij of een match kunnen vinden. Kosten € 10,- pp, individueel inschrijven ovv teamnaam. Klik hier om je in te schrijven.

Dogfrisbee wedstrijd
De Dogfrisbee wedstrijd is op zaterdag 5 mei in het Prins Sport Stadion. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Agility wedstrijd
Bij Agility loop je samen met je hond een parcours met allerlei obstakels. Degene die het parcours het snelste weet af te leggen, met de minste fouten, is de winnaar. De Agility wedstrijd is op zondag 6 mei in het Prins Sport Stadion. Inschrijven is mogelijk vanaf 11 maart via http://www.agilityfriends.nl/.