Header Wedstrijden 2019

Wedstrijden

In onderstaand overzicht staan de wedstrijden die plaatsvonden tijdens Animal Event 2019.

Happy Dog Survival
Tijdens de Happy Dog Survival leg je rennend of wandelend met je hond een parcours van 3,5 km af met tien tot twaalf uitdagende obstakels. Sla je een hindernis over, dan zal je dit straftijd op leveren. Je mag het parcours wel voorzetten. De driedaagse Happy Dog Survival tijdens Animal Event zal wat zwaarder zijn qua inspanning, omdat 70% van het parcours bestaat uit mul zand. Per dag kunnen er maximaal 250 personen deelnemen. De dag winnaar ontvangt een mooie prijs en natuurlijk de eeuwige roem. Deelname kost € 25,-, inclusief een toegangskaart voor Animal Event voor hond én baas. Opgeven is mogelijk via www.happydogsurvival.nl.

Agility wedstrijd
Op vrijdag 3 mei, zaterdag 4 mei en zondag 5 mei vindt er een Agility wedstrijd plaats. In de ochtend vinden voorrondes plaats en in de middag een finale in het Prins Sport Stadion. Deelnemen bedraagt € 17,50 en is inclusief toegangskaart voor het evenement en wedstrijd als ook de entree voor de hond. Inschrijven kan hier.

Mooiste Hond 2019
De verkiezing van de Mooiste Hond 2019 wordt tijdens Animal Event afgesloten met een spannende finale op zondag 5 mei. De landelijke titel wordt vergeven door een deskundige jury. Stemmen is mogelijk tot en met 12 maart. Het is mogelijk je hond te nomineren tot 19 februari. Voor meer informatie zie Mooiste Hond.

Dogfrisbee wedstrijd
De driedaagse Dogfrisbeewedstrijd is aankomend jaar in de Eukanuba Dogfrisbee Piste. Deelnemers kunnen zich opgeven voor twee klassen: beginners en gevorderden. Beide klassen worden beoordeeld door een driekoppige jury. Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt een dagwinnaar verkozen. Deze drie strijden op zondag 5 mei om de titel. De winnaar gaat naar huis met een hele toffe prijs: een jaar lang gratis voer van Eukanuba en een clubprijs in de vorm van een cheque met een waarde van € 500,- ! Deelname bedraagt € 17,50 per dag, inclusief 2 entreekaarten en vrijkaart voor je hond. Inschrijven kan hier.

Farm Food Talentenjacht
Tijdens de Farm Food Talentenjacht word je beoordeelt op drie verschillende onderdelen: het aantal verschillende trucs, de moeilijkheidsgraad en de omgang met je hond. Het is toegestaan om een attribuut mee te nemen zoals bijvoorbeeld een hoed, een opstapje, een stok en/of een stoel. De hond mag tijdens de competitie beloond worden met voer en/of speelgoed. Voor de competitie worden 8 deelnemers geselecteerd, die uitgenodigd worden voor de wedstrijd op 3, 4 of 5 mei. De acht deelnemers worden verdeeld in groepen van vier. Per dag mogen de beste twee van elke groep deelnemen aan de finale. Degene die op plaats 1, 2 of 3 eindigt verdient een prijs. Inschrijven kan hier. Inschrijven voor vrijdag is niet meer mogelijk, deze dag is vol!