2016 Animal Event

Wedstrijden

Op 4, 5 en 6 mei vonden er tijdens Animal Event 2018 diverse spannende wedstrijden plaats. Onderstaand een overzichtje hiervan.

Happy Dog Survival
Tijdens de Happy Dog Survival legde deelnemers rennend of wandelend met de hond een parcours van 3,5 km af met tien tot twaalf uitdagende obstakels. Sloeg je een hindernis over, dan leverde dit straftijd op. De driedaagse Happy Dog Survival tijdens Animal Event 2018 was zwaar qua inspanning, omdat 70% van het parcours bestond uit mul zand. Per dag konden er maximaal 250 personen deelnemen. De dag winnaar ontving een mooie prijs en natuurlijk de eeuwige roem. Deelname kostte € 26,-, inclusief een toegangskaart voor Animal Event voor hond én baas.

Mooiste Hond 2018
De verkiezing van de Mooiste Hond 2018 werd tijdens Animal Event 2018 afgesloten met een spannende finale op zondag 6 mei. De landelijke titel werd vergeven door een deskundige jury.

Farm Food Dog Dance Challenge
Tijdens deze wedstrijd streden teams van drie personen en een hond om de Farm Food Trofee. De teams bestonden uit twee wedstrijdlopers en een deelnemer die nog nooit aan een Dog Dance wedstrijd heeft meegedaan. Op vrijdag en zaterdag waren de voorrondes, waar per dag vier teams aan deel konden nemen. De winnende teams streden op zondag in de finale.

 

 

 

Wie is het snelste Flyball duo van Nederland?
Deze Flyballwedstrijd is exclusief op het Animal Event en werd gehouden op vrijdag 4 mei in het Prins Sport Stadion.

Er werd gestreden in max. vier klassen. Indeling per klasse en aantal klassen, was afhankelijk van het aantal inschrijvingen. In elke klasse sprong het duo op de hindernishoogte van de kleinst gemeten hond. Veteranen sprongen 10 cm lager (hond welke in 2018 min. 8 jaar is of wordt). Het duo mocht niet uit dezelfde rassen e/o kruisingen bestaan. In de voorrondes werden er drie wedstrijden met twee races gelopen. De indeling voor de eindronde werd gemaakt op basis van de vier snelste tijden die gelopen waren in de voorrondes. De eindronde was een afvalschema tot aan de finales en was op basis van best of three.

Dogfrisbee wedstrijd
De Dogfrisbee wedstrijd was op zaterdag 5 mei in het Prins Sport Stadion.

Agility wedstrijd
Bij Agility loop je samen met je hond een parcours met allerlei obstakels. Degene die het parcours het snelste wist af te leggen, met de minste fouten, was de winnaar. De Agility wedstrijd was op zondag 6 mei in het Prins Sport Stadion.