Animal Event 2018

Masterclasses

Hieronder vind je een overzicht van de Masterclasses die zijn gegeven op Animal Event 2019.

Jouw hond als held
De masterclass ‘jouw hond als held’ door Reddingshonden ZON richtte zich op de opleiding van een reddingshond. Werkdrift en jachtinstinct zijn daarbij erg belangrijk.  Het is belangrijk om je hond gemotiveerd te houden met een goede beloning, zodat je de training ook verder op kan bouwen en je hond een persoon op de grond interessant gaat vinden. In deze masterclass wordt er los met honden gewerkt, waardoor het erg belangrijk is dat je hond gehoorzaam is.

Dogfrisbee: aan de slag met gooitechnieken
Tijdens de masterclass ‘gooitechnieken’ geeft New Frisbee Maniacs dagelijks meer informatie over de diverse worpen van dogfrisbee. Doe mee met de masterclass, met of zonder je hond, en ervaar hoe leuk dogfrisbee is. Ook beginners kunnen deelnemen! Inschrijving is op voorinschrijving, dus wees er snel bij.

 

Jumping rats wordt gegeven door Grietje Wagenaar. Jumping Rats is een spel wat lijkt op flyball. Dit betekent dat je hond (in dit geval over twee tot drie hindernissen) springt. Vervolgens komt hij/zij een ratje apporteren. Zodra de hond het ratje vast heeft rent de handler terug waarbij hij de hond over de hindernissen probeert te sturen. Het zal je verbazen hoeveel honden, die niet graag apporteren of een bal niet interessant vinden, dit spel toch geweldig leuk vinden!

Masterclass: het aanleren van detectie op diverse manieren
Bij recreatieve detectie, maar ook bij in de professionele sector, zie je allerlei verschillende rassen en type honden. Hierdoor is het niet mogelijk om de aanleerfase altijd op dezelfde manier te doen, maar zal je moet variëren en de oefeningen en beloningen moeten aanpassen op de hond. Hierdoor is deze masterclass geschikt voor alle type honden, maar ook voor iedere leeftijd. Tijdens deze dagelijkse masterclass zal Wesley Visscher aan de lijn werken en de honden met voertjes of een speeltje belonen. Aanmelden is mogelijk door voorinschrijving. Deze Masterclass is vol op vrijdag!

Dog Dance Vaardigheid Levels wordt ook door Grietje Wagenaar begeleidt. Voor aanvang van de Masterclass worden enkele Dog Dance oefeningen vastgesteld. Op Animal Event geeft Grietje uitleg over Dog Dance en behandelt 4 verschillende levels. Dit zijn ongeveer 12 tot 16 oefeningen, waarmee je ook zelf aan de slag gaat! Deze Masterclass is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en handlers die gewoon bezig willen zijn met hun hond. Het kan ook interessant zijn voor instructeurs die hun beginnende cursisten wedstrijd ervaring op willen laten doen, zonder dat zij een gehele routine met muziek moeten voorbereiden. Tijdens Dog Dance zijn er certificaten en promotiepunten te behalen.