Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Het Boederij Plein

Alweer 8 jaar geleden kregen de boerderijdieren een eigen plek binnen Animal Event, het Boerderij Plein. Al vanaf het begin werd dit onderdeel goed ontvangen, en door de jaren heen groeide het aantal dieren. Dit jaar verwelkomen we onder andere koeien, geiten, varkens, schapen en nog diverse andere boerderij- en erfdieren.

 

De aanwezige verenigingen en ondernemers kunnen je veel vertellen over deze dieren. De boerenfamilie Meulenbroeks is bijvoorbeeld drie dagen aanwezig om je te laten zien hoe zij koeien houden. Thuis doen ze dat in een ligboxstal op een maatschappelijke en duurzame manier. Op hun boerderij worden ook kalveren verzorgd, die je op Animal Event kunt bewonderen. De varkens op het plein zijn afkomstig van een varkenshouder van de  ‘De Groene Weg’ – Biologische slagerij. Hier worden de varkens biologisch gehouden met veel rust, ruimte, daglicht en frisse lucht op hun snoet. De schapen die je op het Boerderij Plein ziet zijn van de Schaepsdyck. Schapen worden oorspronkelijk gehouden voor melk, vlees en wol, en daarnaast graasden ze op de heiden, waar ze ook zorgen dat deze in stand gehouden blijft. Bij de Schaepsdyck worden deze doelen weer actief uitgedragen: de melk voor de kaas, het vlees voor de consumptie, de wol voor tal van doelen en het begrazen van natuurgronden gebeurd ook nog steeds. De mest van deze schapen zorgt als kers op de taart weer voor vruchtbare grond.

 

Midden op het Boerderij Plein kun je enkele, van de vele, producten proeven die afkomstig zijn van de boerderij. Vergeet tijdens het proeven niet om even stil te staan bij de oorsprong van deze producten en hoe hard hiervoor gewerkt moet worden door de mensen op de boerderij.  Het genieten zal geen probleem zijn te midden van alle enthousiaste aanwezige mensen en onze prachtige boerderijdieren.

 

Boeren Diploma

Voor de jonge boeren is er een heus Boeren Diploma te verdienen tijdens Animal Event. Bezoek de diverse stands met boerderij- en erfdieren op en rondom het plein en beantwoord de vragen. Wanneer je de vragen goed hebt kun je het diploma ophalen in het midden van het Boerderij Plein.

Het Boerderijplein is mede mogelijk gemaakt door:

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over Animal Event.