20190504-123921-2X178323

Mooie momenten van 13 jaar Animal Event

Animal Event vindt in 2020 alweer voor de veertiende keer plaats in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Graag blikken we samen met jou terug op 13 jaar Animal Event!

Animal Event werd geboren in 2007 in Safaripark Beekse Bergen, midden tussen de wilde dieren. De weergoden lieten de organisatie de eerste editie in de steek, maar desondanks vonden 14.000 enthousiaste dierenliefhebbers hun weg naar dit nieuwe evenement. Martin Gaus is al ‘kind aan huis’ vanaf de eerste editie.

Veel bekende Nederlanders waren actief tijdens Animal Event 2008, zoals cabaretière Tineke Schouten, Bridgit Maasland, schrijfster Yvonne Kroonenberg en topamazone Imke Schellekens-Bartels.

Bridget Maasland liet in 2009 samen met de Nederlands Kampioene doggy dance, Brigitte van Gestel, zien dat er een nieuwe rage is geboren in Nederland, dansen met honden.

Een prachtige overzichtsfoto van 2010 in de ROS Piste met het dubbeldeks VIP Paviljoen, met aangrenzend de weidse verblijven van de wilde dieren van het Safaripark.

De prachtige katten van raskattenvereniging Felikat genieten van de aandacht van de vele bezoekers (2011).

 

 

In 2012 verhuisde Animal Event naar het naastgelegen Event Center Beekse Bergen. Hier was meer ruimte om alle (huis)dieren drie dagen te ontvangen. Nieuw was de recordpoging ‘kontje hoog, kontje laag’, die kon rekenen op veel aandacht vanuit de media.

In 2013 mocht Animal Event voor het eerst een internationale show verwelkomen. Anne Kruger vormde met haar honden, geiten en paarden hét hoogtepunt van deze editie.

Dat plezier met dieren centraal staat tijdens Animal Event, bleek wel uit de enthousiaste show van de Duitse hondentrainer Wolfgang Lauenburger. Hij wist als een geen ander een glimlach te toveren op het gezicht van de aanwezige dierenliefhebbers.

Het Event Center werd dé plek voor liefhebbers van kleine huisdieren. De bezoekers waande zich hier in een wereld van konijnen, knaagdieren, reptielen, vogels en ook vissen.

[foto 2016-mooiste hond]

In 2016 werd voor het eerst, in samenwerking met Farm Food Hondenvoeding, de verkiezing ‘Mooiste Hond van Nederland’ georganiseerd. De titel ging naar Aika van Jenny Logister.

Kleine durfals, de scheurneuzen van het Grand National Team. Ze zorgden voor een spectaculaire show, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Kika.

De koeien en andere landbouwhuisdieren op het Boerderij Plein, kunnen ieder jaar weer rekenen op meer aandacht van de bezoekers.

De bekende politiehond Bumper trok de aandacht van de bezoekers tijdens Animal Event 2019. Samen met zijn baasje Stephan verzorgde hij educatieve demo’s.

Wat worden de hoogtepunten van Animal Event 2020? Zorg dat je niets mist en kom op 1, 2 en 3 mei naar de Beekse Bergen in Hilvarenbeek!