Main Coon

Laat je inspireren door de top 10 kattenrassen!

Hoewel er in Nederland voornamelijk rasloze katten rondlopen, heb je de prachtigste raskatten, die ook absoluut het overwegen waard zijn. Om jou te inspireren hier een top 10 samengesteld door The World Cat Fanciers Association, die wereldwijd veel raskatten registreert. Staat jouw favoriete ras in de top 10?

  • Ragdoll

De Ragdoll staat al een paar jaar bovenaan de lijst en dat snappen wij heel goed. Deze relaxte katten zijn de ideale huisgenoot met prachtige blauwe ogen. De katten hebben een vrij lange en fluffy vacht en zijn een van de grotere rassen.

  • Exotic

Ben je gek van Pers katten, maar niet van hun lange haar? Dan is een Exotic misschien wel iets voor jou. Dit ras lijkt in alles op de Pers, maar is door zijn kortere vacht wel een stuk makkelijker te verzorgen.

  • Maine Coon

Dit zijn de echte reuzen onder de katten, maar ze zijn vaak heel goedgemanierd en knuffelig. Het opvallendste kenmerk van deze katten zijn waarschijnlijk wel hun leuke oren.

  • Pers

De Pers is een langharige kat met zeer expressieve ogen en valt op door het lieve en rustige karakter. Iets waar veel kattenliefhebbers dol op zijn.

  • Britse korthaar

Deze kat herken je vast van de Whiskas reclames en is de grootste lieverd die er is. Dit ras is lekker sociaal waardoor de omgang met andere mensen of dieren vaak geen probleem vormt.

  • Devon Rex

Dit katje blijft klein en dus altijd heel aandoenlijk. De Devon Rex heeft een krullerige, zachte vacht met grote oren. Wanneer je op zoek bent naar een gezellige kat, dan is dit absoluut een goede keuze, want ze zijn vaak heel knuffelig.

  • Abessijn

De Abessijn is een actieve kat die graag bij je in de buurt blijft en je door het hele huis volgt. Deze kortharige kat valt op door zijn redelijk grote oren.

  • Amerikaanse korthaar

Hij lijkt misschien een beetje op de Britse, maar daar moet je hem absoluut niet mee verwarren. Deze katten zijn sterk gebouwd en hebben een lief en speels karakter.

  • Schotse Vouwen

Je zou je bijna afvragen waar de oren van deze kat zijn gebleven, maar deze zitten gevouwen tegen zijn hoofd. Deze katten zijn erg gewild, maar omdat niet alle kittens met gevouwen oren worden geboren is het ras lastig om te fokken.

  • Sphynx

De haarloze Sphynx moet maar net je type zijn, maar last van haren zal je absoluut niet hebben. Deze katten hebben een heel speciaal en attent karakter.

 

Ben jij een echt katten-mens? Lees dan ook de tips om je huis helemaal kat-proof te maken of lees meer over hoe je een oudere kat het beste kan verzorgen.