fbpx

Mike van der Most

Mike van der Most groeide op in de Randstad. Jaren droomde hij ervan om met dieren te mogen werken. Om zijn droom te verwezenlijken las hij alles wat er te lezen viel over dieren, werd vrienden met de asielbeheerder en hij wist precies welke honden er in de buurt waren die hij kon uitlaten. Met zijn pony’s reed hij altijd door de bossen rondom Deurne, daarnaast hielp hij met koeien melken bij een bevriende melkveehouder.

 

Na zijn middelbare schooltijd volgde hij een MBO dierverzorgingsopleiding in Barneveld, waarna hij een HBO diermanagement opleiding volgde aan het van Hall Instituut. Na deze periode werkte hij hier nog enkele jaren. Na 10 jaar met name kynologisch praktijk onderwijs te hebben verzorgd, besloot Mike zijn eigen bedrijf te starten. De Scheperij, het Border Collie trainingscentrum van Noord Nederland, verzorgt trainingen voor eigenaren en hun Border Collies. Mike nam met zijn eigen honden deel aan Nederlandse kampioenschappen en twee keer aan Wereld kampioenschappen. Daarnaast verzorgt Mike ook demonstraties in schapen, ganzen, loopeenden en zelfs shetland pony’s drijven.

 

Het succes van al deze activiteiten heeft ertoe geleid dat Mike samen met zijn vrouw, 45 ha grasland beheert op Landgoed Nienoord. Hun monumentale boerderij Oosterheerdt is inmiddels de uitvalbasis voor tal van dier gerelateerde evenementen.

 

Wanneer kun je Mike vinden op Animal Event 2023?

Mike verzorgt elke dag de demo’s ‘Hondentaal; wat wil je hond vertellen?’ en ‘Maak kennis met de leukste hondenrassen’ in de Farm Food Hondenpiste. Daarnaast is hij ook de omroeper van deze piste!