Dutch Side Saddle Club

Met een dertigtal leden probeert de Dutch Side-Saddle Club de dameszadel traditie in leven te houden. Ze organiseren daarom regelmatig instructielessen, geven demonstraties en delen kennis.

 

Leden van de Dutch Side-Saddle Club zijn actief met paarden zowel in de dressuur, jacht, springen en het historisch rijden met een dameszadel. De vereniging bestaat uit zowel volwassen amazones als ponykinderen.

 

Bij de Dutch Side-Saddle Club staat het historisch rijden met een dameszadel centraal. Zij doen er alles aan om het dameszadel rijden in Nederland te behouden. We houden daarbij rekening met de historie van het zadel, de kleding, maar ook met het welzijn van het paard en de veiligheid.

 

Wanneer kun je de Dutch Side-Saddle Club zien tijdens Animal Event 2024?

Op vrijdag 3 mei en zondag 5 mei zijn diverse leden te zien tijdens een demonstratie dameszadelrijden in de Garvo Hobbydieren Weide samen met Sabrina Melotti. In een flitsend en up tempo optreden zullen deze amazones van the Dutch Side Saddle Club aan jullie laten zien wat je allemaal met een dameszadel kunt en dat is veel: hoge school dressuur, jacht, show en springen. Kom dus zeker kijken want het wordt spectaculair. Veel kijkplezier!

 

 

 

 

Wie zullen act de précense geven tijdens Animal Event 2024:

Carlijn Arnoldus, 16 jaar, zij rijdt al dameszadel vanaf haar 5e jaar. Haar moeder,  Helen van der Wal, heeft het stokje aan Carlijn overgegeven en inmiddels springt, crost en scheurt Carlijn met haar stoere New Forest Pony Freedom’s Mr Bates lekker in dameszadel rond.

 

Jessica Nesselaar 16 jaar. Ook Jessica rijdt al dameszadel vanaf haar 6e. Samen met Carlijn zijn ze al vaak op Horse Event geweest. Jessica rijdt inmiddels bij de junioren in de dressuur en voor de selecties bij de ponies. Zij kent het klappen van de zweep en kan met haar Cream on Top de kneepjes van de hoge dressuur in dameszadel laten zien maar springen kan ze ook!

 

Cloë Visser, Z dressuur en 15 jaar oud. Cloë kan net als Jessica veel met haar pony. Ze houdt van up tempo en kent de trucjes van de dressuur ook in dameszadel.

 

Bo Boon, 7 jaar, met haar schattige kleine maar oh zo stoute welsh A- pony Sjonnie de pony. Sjonnie heeft al veel dameszadel shows gegeven. Zo was hij diversen malen te zien op Horse Event, CSI Eindhoven, CHIO Rotterdam en Jumping Amsterdam. Tijdens Animal Event zal prinses Bo met haar begeleidster haar dameszadel show debuut maken. Zo kunnen we laten zien dat dameszadelrijden ook voor de jongste Bixieleden is weggelegd.

 

Roos Beekmans, 19 jaar,  is een kanjer in dameszadel. Zij springt en rijdt regelmatig jachten in dameszadel. Eerst met haar pony waar nu Judith op zit.  Voor Animal Event heeft ze even het paard van haar moeder geleend. Zij zal laten zien dat het ook hard kan gaan in dameszadel. Ze hoopt haar jachttalenten ook aan het publiek te kunnen laten zien.

 

De oude Welsh Cob pony van Roos wordt nu gereden door Judith. Ook zij kan lekker wegsturen in dameszadel en zal samen met Roos gaan shinen in de Animal Event ring. Succes verzekerd!

 

Jacqueline Poot is een oude rot in het dameszadelrijden. Ze rijdt zowat haar hele leven al dameszadel en heeft heel wat shows op haar naam staan.  Met haar prachtige Lipizaner zal zij laten zien dat dameszadelrijden super elegant is. Tel daarbij op haar prachtige kostuum en het kan niet anders worden dan een droomshow. Haar Lipizaner is dan ook met recht een prinsessenpaard.

 

De amazones worden begeleid door Helen van der Wal. Op haar stoere Andalusiër, Filario Nadales tres. Filario spreekt nog niet zo goed Nederlands en heeft tot zijn 7e gewoond in Spanje. Filario is een echte alleskunner die in dameszadel de piaff, passage en spaanse pas met 2 hoefjes in zijn neus graag aan het publiek tentoonstelt.