Angela den Boer

Angela (1986) is eigenaresse van WoofExperience Hondenschool Utrecht en Odijk. Sinds 2008 is ze in het bezit van Staffordshire bull terriƫrs en sinds 2014 is ze fokker. Op dit moment heeft ze 3 Staffords: Shiwa (2012), Shiro (2013) en Shine (2015). Ze heeft met al haar honden de puppy-, gehoorzaamheid A-, VEG- en de GG-cursus gevolgd bij verschillende Kynologen verenigingen en de hondenschool van Martin Gaus. Na deze cyclus 4 keer te hebben doorlopen was het tijd voor wat anders. Agility is een mooie sport en regelmatig deed ze mee aan wedstrijden. Momenteel zijn ze alle 3 met pensioen.

 

Daarnaast loopt Angela zo nu en dan een hondententoonstelling waar ze goede resultaten behaalt met haar honden.

 

Doordat het ras helaas een slecht imago kent is Angela’s doel altijd geweest om haar honden goed te socialiseren en te trainen, zodat haar honden het goede voorbeeld geven. Daarom is zij zichzelf gaan verdiepen in het oorspronkelijke gebruiksdoel van de verschillende hondenrassen, genetica, verschillende trainingsmethodes, het gedrag van de hond en hoe zij haar kennis en vaardigheden kan overbrengen naar cursisten.

 

In mei 2016 is Angela begonnen met lesgeven. Ze heeft module A, B en C bij O&O gevolgd waardoor ze kynologisch instructeur is. Verder heeft ze ook haar Kynologen kennis, Kynologen kennis 2 en Exterieur & bewegingsleer (E&B) diploma van de Raad van Beheer en is ze tevens aspirant keurmeester. Sinds mei 2021 is ze Pet Health coach (hond en kat). En als laatste aan het lijstje heeft ze haar diploma tot detectie instructeur mogen toevoegen, deze is behaald bij ARGOS.

 

Sinds juli 2019 is Angela door de Raad van Beheer officieel erkend als Kynologen Instructeur. Daarnaast volgt ze vele lezingen om haar kennis op pijl te houden.

 

Wanneer kun je Angela vinden op Animal Event 2024?

Angela is op zondag 5 mei aanwezig in de Prins Workshoppiste samen met Diane Verhagen.