Alena Smolíková

Alena Smolíková (Tsjechië) is al sinds haar kindertijd verliefd op dieren. Ze traint honden vanaf dat ze 9 jaar oud was en nu ruim 20 jaar later, nog steeds met heel veel plezier. Met haar eerste honden trainde ze vooral behendigheid en gehoorzaamheid. Samen met haar Labrador Retriever deed ze wedstrijden in behendigheid en trainde ze Dogdance, waarmee ze in 2002 haar allereerste Dogdance wedstrijd liep. Haar eerste Border Collie, Keysi, bleek een “once-in-a-life-time” hond te zijn, waarmee ze uitblonk in behendigheid, gehoorzaamheid, dogdance en frisbee.

 

In totaal heeft Alena ruim 80 examens behaald met zo’n 10 verschillende honden en bereikte ze titels als Champion Agility en Champion Dogdance. In haar land, Tsjechië is ze 10 keer nationaal dogdance kampioen geweest. Ze is regerend Europees Kampioen Dogdance en werd afgelopen jaar ook 2e op de Wereldkampioenschappen.

 

Alena was ook met enige regelmaat te zien op Crufts, dat elk jaar wordt gehouden in Groot Brittannië. In 2010 werd ze eerste, in 2019 tweede. Ook in frisbee heeft ze titels behaald van Europees kampioenschap en heeft ze voor de 6e keer meegedaan aan het Wereldkampioenschap frisbee in de VS.

 

Naast dit alles heeft ze ook nog tijd gehad om mee te doen aan tv-talentenshow in haar eigen land, waar ze regelmatig hoog eindigde, waaronder ook enkele malen de 2e plaats. Ze is op talent dus geen onbekende.

 

Wanneer kun je Alena vinden op Animal Event 2024?
Alena is alle dagen aanwezig met diverse dogdance routines in de Farm Food Hondenpiste.