Eiland_Bumper(1)

Bumper ongekend populair bij Animal Event bezoekers

Mensen konden achteraan in de rij aansluiten om een foto te maken met politiehond Bumper. Ook tijdens zijn demonstratie bij de Prins Sportpiste op het Eiland was het druk! Onder luid applaus mocht Bumper, samen met zijn begeleider Stephan, de piste betreden. Tijdens zijn demo werden diverse onderdelen van zijn training uitgelicht, zoals het pakwerk. Stephan vertelde ook hoe een politiehond zijn opleiding moet doorlopen. Bumper mag binnenkort zijn examen doen; de vraag is dan of hij echt politiewerk mag gaan verrichten.

Baas en trainer Stephan leidt Bumper zelf op tot politiehond. Bumper is de eerste hond die door de politie zelf van jongs af aan wordt opgeleid. Normaliter werkt Stephan met honden die al een paar jaar oud zijn. “Ik ben hondeninstructeur bij de Hondenbrigade Rotterdam. Normaal gesproken kopen wij honden van de KNPV die tussen de 2,5 en 3 jaar oud zijn. Die honden zijn dan al wat getraind en hebben meestal al het PH1 certificaat gehaald. Daarnaast kunnen we in korte tijd veel informatie van de hond generen: ze zijn al wat ouder en getraind. Maar bij Bumper besloten we het anders te doen en daar meer tijd voor te nemen”, vertelt Stephan enthousiast.

Bumper is een echte internethype en heeft zelfs verschillende prijzen gewonnen waaronder die voor ‘Beste Dier op Social Media’. Op YouTube heeft hij al meer dan 12.000 abonnees en op Facebook en Instagram bij elkaar opgeteld ruim 150.000 volgers. Hoe het allemaal begon? Met een foto van Bumper als puppy met dat toetje op zijn kop. Acht weken jong was het schattige Mechelse herdertje en hij was nét op het bureau gearriveerd. De media pikten het op en de video van Stephan en Bumper in het trainingslokaal die kort daarna werd geplaatst behaalde bijna 6 miljoen views. De rest is geschiedenis…

Wil jij weten of Bumper slaagt voor zijn examen en vind je het interessant om zijn carriere op de voet te volgen? Abonneer je dan nu op zijn social media kanalen en zorg dat je niks mist!

Klik hier voor YouTube
Klik hier voor Facebook
Klik hier voor Instagram