Park_Mooiste hond(9)

Balou winnaar Mooiste Hond 2019

Op zondag 5 mei vond tijdens Animal Event de finale van de verkiezing ‘Mooiste Hond van Nederland’ plaats. Balou van baasje Margreet Oude Avenhuis uit de provincie Overijssel werd uit bijna 4.000 inschrijvingen verkozen tot Mooiste hond 2019. De deskundige jury was het unaniem eens dat de bijna 4-jarige Sint-Bernard met de titel naar huis ging! Volgens het juryrapport viel Balou op door de combinatie tussen goede verzorging, de presentatie, maar vooral de interactie tussen hond en baas.

“Balou vindt alle aandacht leuk, en dat is te merken. Voor de Mooiste Hond Verkiezing zat hij 2,5 uur lang in de trimsalon. Balou heeft gelukkig geen sterallures overgehouden aan zijn overwinning. Als pup deed hij al mee aan zijn eerste wedstrijden, en vanwege verrassend goede resultaten zijn ze fanatieker geworden. De tip die ik iedereen mee wil geven die nog ooit Mooiste Hond verkiezing wil winnen is: veel trainen, maar zorg ervoor dat je hond het leuk vindt, want als ze het leuk vinden straalt dat er vanaf”, aldus een enthousiaste eigenaresse.

Provinciewinnaars
Op vrijdag 8 maart barstte de verkiezing los. Het was mogelijk om online te stemmen op jouw favoriet. De honden met de meeste stemmen werden bekroond met de gemeente- en/of provincietitel. Alle provincie winnaars werden uitgenodigd voor de spannende finale in de Beekse Bergen. Daarnaast werden alle honden die bij de provincie verkiezing op de tweede plaats zijn geëindigd uitgenodigd voor de voorronde, die tevens op zondag 5 mei plaats vond.

Voorronde
De deelnemers van de voorronde werden door de jury bestaande uit, Gerrit De Weerd, Joke Nijhuis, Susanne Pronk en Marieke Bastitaans, beoordeeld. Hierbij lette zij onder andere op de interactie tussen hond en baas. Ook Balou nam deel aan deze voorronde en stal toen al de harten van de jury. Balou won hiermee de wildcard voor de finale.

Finale
In de spannende finale kwamen alle provinciewinnaars in de ring waar ze een ronde liepen met hun hond en zich vervolgens opstelde voor de jury. Ook stelde de oproeper vragen aan de baasjes van de finalisten. De jury heeft besloten dat Balou na het winnen van de wildcard ook de finale titel op zijn naam schreef!

De verkiezing ‘Mooiste Hond 2019’ wordt mede mogelijk gemaakt door Farm Food Hondenvoeding en Animal Event, en is naar idee van Pronk’s Dogshop.