Bengaal

Alles wat je wil weten over raskatten

We kennen erg veel verschillende kattenrassen . De ene heeft lange haren, de andere een korte snuit. Hoewel alle katten een aantal kenmerken delen, zijn er ook veel kenmerken die specifiek bij een bepaald ras horen. Op Animal Event zullen er veel rassen vertegenwoordigd zijn. Wij geven je alvast een klein voorproefje!

Algemeen
1. Katten kunnen erg goed zien bij weinig licht, maar wist je dat als het volledig donker is, katten niets kunnen zien? Eigenlijk zijn ze hierin dus hetzelfde als de mens. Gelukkig is er op straat ’s nachts altijd wel ergens licht, daardoor kunnen katten zich ’s nachts toch goed oriënteren.

2. Aan hun voorpoten hebben alle katten 5 tenen, terwijl er aan de achterpoten slechts 4 zitten.

3. Veel katten brengen vaak een dode of levende prooi mee naar huis. Dat is voor ons soms vervelend, maar voor onze kat is het een manier om affectie te tonen. Je kat brengt je in feite eigenlijk een groot geschenk.

4. Katten slapen heel erg graag. Net zoals jij misschien! Enkel doen zij dat zo’n 70% van de dag. Dat is voor ons mensen misschien net wat veel van het goede!

Blauwe rus
Deze kat werd enorm populair door de Sheba reclames waarin ze voorkwam. Het zijn vriendelijke en speelse katten, maar kunnen een beetje terughoudend zijn bij vreemden. De Blauwe Rus is een middelgrote kat met lange benen. Hun oren en ogen staan wijd uit elkaar. Deze kat wil graag uitgedaagd worden. De meeste Blauwe Russen zijn erg leergierig en spelen graag met de mens of andere katten.

Maine Coon
De Maine Coon is een echte lieverd. Deze grote katten houden enorm van de aandacht van hun baasje. Het zijn ideale huiskatten en verkeren graag in het gezelschap van andere katten, honden of kinderen. De Maine Coon kan erg groot worden. Een volwassen kat meet al snel 1m van kop tot staart! Een speciale eigenschap van deze kat is dat hij graag met water speelt! Maar of het handig is om deze grote viervoeters in bad te doen, laten we even in het midden.

 

 

 

Sphynx
Tegenwoordig zien we ze vaker terugkomen op sociale media. Deze opvallende naaktkat heeft enkel hele korte donshaartjes op zijn huid. Daardoor is de huid van deze katten is erg gevoelig en moet ze bijvoorbeeld beschermt worden tegen de zon. Ook moet deze kat wekelijks in bad. De talg die zich normaal in het haar van een kat verspreid, blijft bij de Sphynx op de huid liggen. De talg kan afgeven op kleding en meubilair. De Spynx is vooral blij als hij op de schoot van zijn baasje mag zitten. Deze katten zijn enorm sociaal en leven niet graag alleen.

Bengaal
Wat lijken deze katten op kleine luipaarden! De kleine jagers zijn bijzonder speels. Ze klimmen erg graag in bomen (of soms ook op je meubilair) en hebben veel energie. Deze katten kunnen wel binnen leven, maar dan moeten ze wel de nodige uitdaging krijgen. Bengaalse katten zijn heel nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit. Knuffelen met hun eigenaar doen ze over het algemeen ook graag, maar onderschat hun speelsheid niet. De klauwen van deze dieren kunnen erg scherp zijn!

Ragdoll
Met hun sociale, liefdevolle en relaxte houding zijn deze katten erg gewilde huisgenoten. Ze spenderen graag tijd met hun eigenaar en andere mensen van het gezin. Het zijn erg tolerante katten die goed met kinderen om kunnen aan. Deze kat wordt vaak vergeleken met een hond omwille van hun vriendelijkheid en intelligentie. Net als alle katten spelen ze ook graag, maar dat beperkt zich eerder tot enkele minuten per dag.

Ook dit jaar zullen er weer veel verschillende kattenrassen te zien zijn op Animal Event. Je kan de dieren bewonderen, je krijgt uitleg over hun typische kenmerken en de juiste verzorging. Een echte aanrader dus voor elke kattenfanaat!