Beestenboel

Pam van Geloven – van Mackelenbergh is een bekende omroeper en presentator in de paardensport. Veel mensen (her)kennen haar niet, maar haar stem des te beter. Naast dit werk én haar vaste baan verzorgt ze al tientallen jaren samen met haar man Paul een grote schare van dieren in hun huis in het Brabantse Alphen. Kippen, konijnen, eksters, pony’s en paarden, katten en honden, alle kregen ze een warm tehuis bij Pam en Paul. Pam kan er smakelijk over vertellen, en dat doet ze dan ook in het boekje ‘Beestenboel’.

 

Diana Bloemendal is een, tot ver over onze landsgrenzen, bekende fotograaf. Met Imadia.nl fotografeert zij niet alleen in de paardenwereld, maar ook en misschien vooral de danswereld maakt dankbaar gebruik van haar bijzondere talenten, maar ook een heerlijke bruiloftsrapportage of het vastleggen van de kwetsbare natuur zijn mogelijk.

 

Het idee voor het boekje ontstond begin 2021. Pam plaatste zo nu en dan een verhaal op Facebook en kreeg daar enorm veel leuke reacties op: “Je moet een boek gaan schrijven Pam!”. Diana schreef haar een berichtje: “Joh daar moet je dan wel een goede illustrator bij zoeken hoor.” Het antwoord kwam per ommegaande: “Nou, ik zat eigenlijk aan jou te denken.” Een stilte volgde want dat kon Diana helemaal niet, zei ze. Pam vond dat ze het wel kon en een voorbeeld tekeningetje volgde, en nog één en nog één totdat het er ineens een stuk of 25 waren. Er werd geredigeerd, gebabbeld, geluncht, gelay-out, en oh ja een omslag moest er ook nog komen. Het ging echt gebeuren.

 

Pam is al jarenlang de vaste omroeper van Animal Event en Horse Event en Diana fotografeerde er jarenlang dus er was geen beter en leuker evenement het boekje daar te lanceren.

 

Beestenboel is een boekje over vriendschap, het mooiste cadeau wat je kunt ontvangen of geven. Het is te koop op Animal Event vlak bij de Garvo Hobby Dieren Weide en te bestellen bij Pam van Geloven, via pamboek@xs4all.nl

Contact: Goedentijd 37 5131 AR Alphen pamboek@xs4all.nl