Header Mooiste Hond 2019

Mooiste Hond 2020

Heb jij de Mooiste Hond van Nederland? Na het succes van afgelopen jaren, wordt er ook dit jaar weer een zoektocht gestart naar de Mooiste Hond van Nederland. De Mooiste Hond-verkiezing wordt doorgezet, in online-vorm! Heeft jouw hond een bijzonder uiterlijk? Is hij of zij gezond met een glanzende vacht? En bovenal, heeft jouw viervoeter het leukste karakter dat je je kan wensen? Geef je dan op!

Nomineren en stemmen
Vanaf 1 september is het weer mogelijk om je hond te nomineren. Dat kan tot 22 september via de site van Mooiste Hond. De stemmen die voor de tijdelijke sluiting in april zijn uitgebracht blijven natuurlijk staan en worden meegenomen in de totaaltelling. De stemperiode start opnieuw op 7 september en loopt tot en met 4 oktober. Alle stemmen worden geteld en aan de hand daarvan worden op 9 oktober de gemeente- en provinciewinnaars bekend gemaakt.

Gemeente, provincie en landelijke winnaars
De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury.

Let op: indien je ervoor zorgt dat interactie tussen hond en baas te zien is op de door jouw ingezonden foto én dat de hond geheel in beeld is, zorgt dit voor extra bonuspunten van de jury.

 

Finale en award uitreiking
De gemeentewinnaars met de meeste stemmen worden uitgeroepen tot provinciewinnaars. Deze honden strijden mee voor de landelijke titel. Omdat de finale helaas niet fysiek kan plaatsvinden, wordt alle provinciewinnaars gevraagd een filmpje toe te sturen dat wordt beoordeeld door de deskundige jury. Het belangrijkste beoordelingscriteria hierbij is dat de interactie tussen hond en baas goed zichtbaar is. Wie zich de Mooiste Hond van Nederland mag noemen wordt op 29 oktober bekend gemaakt, dit gebeurt online.

De provinciewinnaars ontvangen een mooie bokaal, een goed gevulde goodiebag van Farm Food Hondenvoeding en twee toegangskaarten voor de eerstvolgende editie van Animal Event. De landelijke winnaar ontvangt daar bovenop nóg een bokaal en een mooi verrassingspakket.

Kijk voor meer informatie, nomineren en stemmen op www.mooistehond.nl.