Header Mooiste Hond 2019

Mooiste Hond 2020

Heb jij de Mooiste Hond van Nederland? Na het succes van afgelopen jaren, wordt er ook dit jaar weer een zoektocht gestart naar de Mooiste Hond van Nederland. Heeft jouw hond een bijzonder uiterlijk? Is hij of zij gezond met een glanzende vacht? En bovenal, heeft jouw viervoeter het leukste karakter dat je je kan wensen? Geef je dan op!

Nomineren en stemmen
Vanaf 1 september is het weer mogelijk om je hond te nomineren. Dat kan tot 22 september via de site van Mooiste Hond. Het stemmen is op 3 april gesloten, de stemmen die zijn uitgebracht op de nominaties blijven staan en zijn later in dit jaar opnieuw geldig. De stemperiode start opnieuw op 7 september en loopt tot 5 oktober. Alle stemmen worden geteld en aan de hand daarvan worden op 7 oktober de gemeente- en provinciewinnaars bekend gemaakt.

Gemeente, provincie en landelijke winnaars
De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury.

Let op: indien je ervoor zorgt dat interactie tussen hond en baas te zien is op de door jouw ingezonden foto én dat de hond geheel in beeld is, krijg je tijdens de landelijke finale extra bonuspunten van de jury.

 

Award uitreiking
De spannende finale van de verkiezing Mooiste Hond van Nederland vindt plaats op zondag 18 oktober tijdens Animal Event 2020. Alle gemeente winnaars kunnen tijdens Animal Event op 16, 17 en 18 oktober hun certificaat ophalen in de stand van Farm Food, ze ontvangen één gratis toegangskaart voor het evenement. Alle provinciewinnaars ontvangen twee tickets en worden uitgenodigd voor de spannende finale tijdens Animal Event op zondag 18 oktober. Honden die bij de provincie verkiezing tweede zijn geëindigd worden uitgenodigd voor de voorronde op zondag 18 oktober. De winnaar van de voorronde krijgt een wildcard voor de finale. De voorronde en finale op zondag 18 oktober worden beoordeeld door een deskundige jury.