Step-by-step

Hondenschool Step-by-Step

Astrid Feijen-Martijn is bij de O&O opgeleid tot gediplomeerd kynologisch instructeur sinds 1997 en heeft lesgeven op verschillende hondenscholen. Sinds vijf jaar heeft ze haar eigen hondenschool Step-by-Step in Eindhoven en daar geeft ze Hoopers, Flyball, Dogdance en uiteraard ook puppy, puber en andere opvoedcursussen. Voor de disciplines Hoopers, Flyball en Dogdance is ze een gecertificeerd instructeur.

Astrid heeft twee honden, een border collie Lady, zij is 5 jaar en een Markiesje Diva en zij is 4 jaar. Lady en Diva trainen zowel Hoopers als Flyball. Daarnaast heeft ze twee katten, Kato en Karel.

Astrid Feijen-Martijn zal dit jaar de workshop Hoopers geven.

Hoopers is overkomen waaien uit Amerika. Het is nog een betrekkelijke jonge sport, sinds 2014 in Nederland. Hoopers is geschikt voor bijna iedere hond, jong of oud maakt eigenlijk niet uit.

Omdat er geen sprongen inzitten is deze sport lichamelijk weinig belastend voor de hond. Perfect om deze sport te gebruiken voor jonge honden, als eventuele voorbereiding voor de Agility, maar ook perfect voor honden die uit Agility komen, als die tak van sport te belastend is geworden.

Daarnaast voor iedere hond en baas die Hoopers gewoon leuk vindt om te doen.Een Hooper parcours bestaat uit Hoopers, korte tunnels, tonnen en hekjes.

Anders dan bij Agility stuurt de handler vanuit een beperkte ruimte de hond door het parcours heen, de hond wordt hierdoor zelfstandiger en er wordt ook het nodige denkwerk vereist van de hond. Zo ontstaat er een mooi samenspel tussen hond en handler.

Astrid zal aanwezig zijn op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober!