fbpx

Dogcenter Scentwork

Tijdens Animal Event verzorgt Dogcenter Scentwork 2 x per dag de workshop ‘Net even anders…. Sport Detectie met de rode Kong!’

 

Bij deze vorm van detectie wordt er gestart met het aanleren van de focus op de Kong, de Kong is een geurbron en beloning ineen. Doormiddel van spel met de Kong wordt er aan de honden geleerd om een focus/verwijzing op de Kong te hebben, dit moet uiteindelijk bijna een reflex worden.

 

In de workshop zal er een begin van deze fantastische manier van zoeken worden aangeleerd door middel van spel, focus en misschien zelfs het eerste stukje van een verwijzing.

Om iets duidelijker te maken hoe Dog Center te werk gaat bij het opleiden van honden voor de Sportdetectie, geven ze eerst een demonstatie waarin ze in sneltreinvaart laten zien wat de stappen zijn. Het is leuk om te zien hoe gedreven hun honden zijn om de Kong te vinden en te verwijzen.

 

In de sportdetectie wordt er gewerkt met een stappenplan:

  1. Focus op de Kong
  2. Verwijzing
  3. Stukje bewaking van de Kong
  4. Afstand opbouwen
  5. Werken aan van zicht naar neus gebruiken
  6. De verwijzing versterken
  7. Hierna komt het eigenlijke zoeken pas, ook dat is opgebouwd d.m.v. een stappenplan

 

Iedere stap gaat volgens een goeddoordacht plan waardoor de honden mooi zoekwerk gaan laten zien. De hond zal heel enthousiast gaan zoeken en vinden zonder zijn geleider hierbij nodig te hebben, hij zoekt en vindt, in het begin, immers zijn eigen beloning! Deze manier van opbouwen van het zoeken vergt wel training en inzet van zowel de geleider als van de hond.

 

Doe jij mee aan deze workshop met je viervoeter?

 

 

Wanneer kun je Dogcenter Scentwork vinden op Animal Event 2023?

Dogcenter Scentwork is alle dagen aanwezig in de Prins Workshoppistes op het Eiland.