Arvid van Putten (2)

Arvid van Putten

Van huis uit is hondencoach Arvid van Putten opgegroeid met een teckel en Alaskan Malamutes. Later heeft hij jaren lang 5 honden (Bull terriers en Centraal Aziatische ovcharka’s) gehad. Momenteel leeft hij samen met 2 honden, Amerikaanse bulldoggen: teef van december 2010, die meegekomen is met zijn vriendin en een reu van november 2012. De liefde voor honden zat er al vroeg in en is verder uitgegroeid.

De manier waarop Arvid werkt, is nooit van te voren aan te geven. Hij ziet elke hond als uniek en werkt niet met standaard lijstjes. Met zijn manier van werken gaat hij terug naar het communicatieniveau van de hond.

 

 

Hulp in het asiel en thuis
Naast het werk als hondencoach waarbij hij mensen thuis helpt, doet hij nog veel meer. Zo helpt hij verschillende asielen met hun rugzak honden, heeft hij jaren artikelen voor het hondentijdschrift Me & My Dog geschreven, geeft les bij Edupet, houdt spreekuren bij dierenspeciaalzaken, heeft een eigen boek “Je hond de baas?” en doet nog veel meer om het leven van de hond te verbeteren en uitleg te geven aan iedereen die meer wil weten over honden en hondengedrag.