Strand_Boogschieten (1)

Boogschieten te paard op Animal Event

De vijftienjarige Siem Budding heeft op Animal Event een demonstratie boogschieten te paard gegeven. Een heuse sport, waar je veel lef voor nodig hebt. Bij deze sport schiet je al galopperend meerdere pijlen af op een doel. Iets waar Siem erg goed in is want in 2018 nam hij deel aan het WK in Hongarije. In ons land staat hij zelfs bekend als de beste boogschutter te paard, zowel bij de junioren als de senioren. Binnenkort hoopt hij tot de beste 10 junioren ter wereld te horen. Deze maand vertrekt Siem naar Hongarije voor training, de Grand Prix stage I en de International World Cup.

In Frankrijk en Hongarije wordt de sport fanatiek beoefend, in tegenstelling tot Nederland. Wat ook nog bijzonder is aan boogschieten te paard, is dat je je eigen paard niet meeneemt naar de wedstrijd. De ruiters krijgen op locatie één dag voor de wedstrijd de tijd om de paarden, waar ze op moeten rijden, te leren kennen.

Het is namelijk wel van belang dat ze elkaar vertrouwen, omdat je als ruiter je teugels loslaat. “Nederland heeft voetbal en Hongarije boogschieten te paard, daar zit het in de cultuur. Junioren schieten bijna even goed als volwassenen!” In Nederland traint Siem op verschillende pony’s, met name om het paardrijden goed onder de knie te krijgen.

Inmiddels probeert Siem anderen enthousiast te maken voor zijn sport. Een van zijn manieren om dit te bereiken is om zijn sport te demonstreren op evenementen zoals Animal Event en Horse Event. Zo kan hij paardenliefhebbers een andere tak van sport laten zien, maar ook aan niet-paardenliefhebbers demonstreren dat de paardensport erg veelzijdig is. Heb jij interesse gekregen in boogschieten te paarden? Dan kun je meer informatie opvragen bij Siem en zelfs een proefles nemen. Bezoek daarvoor zijn website.