Plattegrond 2018

Animal Event krijgt een nieuw jasje

Animal Event staat aankomend jaar volledig in het teken van vernieuwing. Het leukste dierenevenement verandert in een heus festival met honderden shows, clinics en workshops en gezellige terrassen, straattheater en muziekacts. Animal Event is het enige evenement in Nederland waar dieren centraal staan én waar jij je eigen viervoeter mee mag nemen!

De Promenade
Hart van het festival is de promenade, die vijf evenemententerreinen met elkaar verbindt: Dorp, Park, Strand, Bos en Eiland. Daar vind je pistes met spectaculaire dierenshows, interactieve workshops en leerzame demonstraties. Alle dierenexperts zijn op Animal Event aanwezig om over hun passie te vertellen. En er staat je meer te wachten dan alleen huisdieren en boerderijdieren: met Safaripark Beekse Bergen ligt Afrika namelijk om de hoek!

Gezellig Dorp
Midden in het Dorp staat de dorpskiosk, waar je kunt genieten van leuke dierenoptredens en leerzame presentaties. Op het Dorpsplein vind je de Safaribushalte, waar je in de bus kunt stappen voor een anderhalf uur durend avontuur tussen de leeuwen, olifanten, giraffes, neushoorns en zebra’s. Op de Farm Food Hondenracebaan kun je testen of je hond een snelheidsduivel is.

Toppers in het Park
In het Park ligt de vertrouwde Farm Food Hondenpiste met clinics en demonstraties met honden. Echte fanatiekelingen kunnen meedoen aan de Farm Food Masterclasses, gegeven door diverse toppers uit de hondenwereld. In het Park vind je ook boerderijdieren, paarden en erfdieren van diverse pluimages.

 

Bos vol dieren
In het Bos breng je een leerzaam bezoekje aan het Royal Canin Raskattencafé, waar tientallen raskatten zich van hun beste kant laten zien. Bij het onderdeel ‘Raad van Beheer Rashonden’ vertellen zo’n 25 rasverenigingen je alles over de meest uiteenlopende hondenrassen. Ook de kleindieren zijn dit jaar in het bos te vinden: in diverse paviljoens zijn presentaties over konijnen, vogels, knaagdieren, vissen en reptielen.

Actie op het Strand
Op het Strand is een veelzijdige piste met honden-, paarden- en erfdierenshows. Je vindt hier ook de Beeztees Funbeach met workshops, Dock Diving voor honden en een uitgestrekt losloopgebied. Nieuw is het Farm Food Wonderland, een doolhof waar je hond naar hartenlust kan speuren. Na een duik in het water laat je je hond in de watten leggen bij de Frontline Petcare Dogwash. Op het strand is ook de Aeres Business Lounge, het trefpunt voor professionals uit de huisdierenbranche.

Nieuw: het Eiland
Het Eiland is een compleet nieuw gedeelte van Animal Event, gericht op hondensport. In het Prins Sport Stadion kun je terecht voor diverse hondensportdemo’s en wedstrijden. Zelf met je viervoeter in actie komen? Dat kan ook, want je hond mag mee! Bij het Prins Sport Parcours kunnen bezoekers kennismaken met diverse populaire hondensporten.

Bekijk hier de plattegrond.