e-tickets

€ 2,-
korting

Bestel online je tickets

Programma

MAAK JE
persoonlijke
PROGRAMMA!

Stel je programma samen

Workshops

Samen met je hond kun je op Animal Event deelnemen aan workshops. Onderstaand vind je een overzicht van de workshops die gegeven werden tijdens Animal Event 2017. 

Canicross
Run Dog Academy
De workshop Canicross is geschikt voor iedereen die graag wil hardlopen en een hond heeft die van rennen houdt. Alle rassen kunnen meedoen, groot en klein, als je hond maar fit, gezond en minimaal 1 jaar oud is. Tijdens de workshop leer je hoe je goed voorbereid aan deze sport begint. Je krijgt informatie over het materiaal, de warming up, het trainen, communiceren en samenwerken met je hond, je looptechniek en het gangwerk van je hond.  Ook leer je hoe je het beste je training op kunt bouwen en hoe je uitlegt aan je hond wat precies de bedoeling is. 

Beginselen jacht en training 
Les Chiens Sportives en Jacht Nieuwegein/Werkendam
Wil jij ervaren of jouw hond een goede jachthond is? Doe dan mee met de workshop van Les Chiens Sportives en Jacht Nieuwegein/Werkendam. De mooie samenwerking tussen hond en baas, een goed opgebouwde training en een goede motivatie zorgen voor bijzondere resultaten.  Door een creatieve, stapsgewijze en goed doordachte manier van lesgeven gericht op het individu, maken ze van elke les een feestje voor zowel hond als baas! 

Behendigheid
Het Gilde van Hondentrainers
Bij behendigheid is het belangrijk dat de hond een parcours van tunnels, sprongen en andere obstakels zo snel mogelijk en foutloos aflegt. De baas begeleidt de hond hierbij. Je moet dus als baas ook lekker sportief zijn. Het is een bandversterkende sport die fysiek zowel goed is voor de hond, als voor de baas. In deze workshop kun je met je hond even snuffelen aan behendigheid. Ook wanneer je al aan behendigheid doet bent je welkom, want er zijn genoeg kleine oefeningen om je skills te verbeteren. 

De Groenhorst Barneveld snelle hondenrace
Groenhorst Barneveld
Dit moet je gezien hebben. Een fietswiel, een draad gespannen over een parcours van zo’n  120 meter, daaraan een stukje plastic (het wild) én één hond. Het wiel wordt rondgedraaid, het stukje plastic legt het parcours af en de hond gaat er op volle snelheid achteraan. Een spektakel om te zien! Maar het wordt nog leuker, jouw hond mag meedoen! Misschien zit er in jouw hond een ongekende atleet verborgen of heeft hij er gewoon op zijn eigen tempo lol in om achter het ‘wild’ aan te rennen. Het maakt niet uit de snelheid wordt aangepast op jouw hond en het draait om de FUN! Op zaterdag en zondag op het Beeztees Funpark.

Hoopers
Hoopers Nederland - Mandy van Laar
Heb jij al kennis gemaakt met de nieuwe hondensport Hoopers? Grijp je kans op Animal Event! De uit Amerika overgewaaide sport is een leuke en volwaardig opzichzelfstaande hondensport. Het lijkt een beetje op behendigheid, maar is toch ook weer heel anders. Tijdens de workshops ervaar je wat Hoopers is en hoe de opbouw van een vaardigheid aangeleerd wordt. De sport is geschikt voor honden van alle leeftijden. 

Hondengedrag in mensentaal
Arvid van Putten
We mogen honden niet vermenselijken, maar gebruiken we misschien wel niet dezelfde taal? Hondencoach Arvid van Putten neemt je mee in de hondentaal en laat je met een paar simpele voorbeelden zien wat een hond je probeert te vertellen. Hij zal dit doen in een taal die we het beste begrijpen: mensentaal. Wil jij een hond beter leren begrijpen? Kom dan zeker naar deze workshop, het zal je ogen doen openen. 

Picasso
Judith Lissenberg
Kijk of er in jouw hond misschien wel een Picasso schuilt en leer hem met behulp van stift of krijt een kunstwerk te maken! Op zijn eigen hondse manier, natuurlijk, maar je zult vast trots zijn op het eindresultaat. Voor deze workshop is het handig als je hond iets goed in zijn bek kan vasthouden, maar naast bektekenen heeft ‘tekenjuf’ Judith Lissenberg desgewenst ook pootschilderen op het programma staan. 

Kanovaren met je hond
DogWalkTrail
Wil jij samen met je hond in een kano stappen en genieten van een tochtje over het water? Grijp je kans op Animal Event, bezoek de stand van DogWalkTrail nabij Royal Canin Beach, en ontdek deze onvergetelijke ervaring. Opgeven kan in de stand van DogWalkTrail tijdens Animal Event.

Een hond kan de was doen! 
Grietje Wagenaar
Wist jij dat je ook allerlei leuke activiteiten samen met je hond kunt doen met een wasmand? Je kunt je hond leren een wasmand te duwen, te rollen of je kunt je viervoeter er omheen sturen. Grietje Wagenaar verzorgt op vrijdag  een workshop ‘je hond kan de was doen’ waarbij je allerlei leuke trucjes leert met een wasmand. 

Workshop vachtverzorging
Groenhorst Barneveld
Groenhorst Barneveld haalt speciaal voor jou de leden van GroomTeam the Netherlands naar Animal Event, om jou te ondersteunen bij de fijne kneepjes van de vachtverzorging. Werk je met de juiste materialen, methode en frequentie, dan wordt de dagelijkse vachtverzorging van jouw hond kinderspel. De voor het Nederlands trimteam gekwalificeerde trimmers weten ongeacht het ras of de vachtsoort precies wat je met de vacht van jouw viervoeter aan moet en helpen je tijdens deze harige workshop om het geleerde in praktijk te brengen.

Hét Prins Funparcours
Judith Lissenberg
Ergens overheen, of juist onderdoor, springen, slalommen… We gaan pret maken met hoepels, hindernissen en nog veel meer leuke sport- en spelmaterialen! Tijdens het Prins Funparcours laat Judith Lissenberg je niet alleen doen, maar ook kijken: hoe loopt, springt en beweegt je hond, en waarom? En natuurlijk wacht er voor iedere deelnemer een lekkere beloning! 

Clickerworkshop
Het Gilde van Hondentrainers
Clickertraining is een positieve manier om nieuw gedrag aan te leren bij een hond (of ander dier). Je kunt met een clicker zeer gericht het juiste gedrag timen. Dit maakt dat nieuwe oefeningen supersnel en duidelijk kunnen worden aangeleerd.  In deze workshop ervaar je in het kort hoe het is om met de clicker te werken. Zie het als een mogelijkheid om hier eens aan te snuffelen en meer te weten te komen over de wereld van clickertraining. Het werkt namelijk fantastisch, zeker naarmate de baas en hond er steeds meer ervaring mee krijgen. 

Dock Diving
Kings Air Dogs Dock Diving Team
Is jouw hond dol op water en kan hij ook nog eens ver springen? Maak dan kennis met de spectaculaire hondensport Dock Diving. Deze sport bestaat uit 3 verschillende onderdelen, Big Air, Extreme Vertical en Speed Retrieve. Op Animal Event maak je kennis met het onderdeel Big Air waarbij je hond vanaf een aanloop steiger in het water moet springen. De hond die de verste afstand haalt wint natuurlijk. De workshop wordt dagelijks gegeven en is niet op voorinschrijving. De minimale leeftijd voor de hond is 15 maanden, graag het paspoort van je hond meenemen voor eventuele controle.

Rally Freestyle 
Dancing Paws
Maak kennis met deze nieuwe tak van hondensport. Nadat je uitleg hebt gekregen over de verschillende oefeningen die op de bordjes staan, kun je lekker met jouw hond aan de slag. Aan het einde van de workshop ervaar je hoe het is om een parcours te lopen. Daarnaast zul je versteld staan van het snelle leervermogen van jouw viervoeter. 

Een workshop vol met ballen en balspelletjes
Marijke de Rooij
Houden jullie van toffe balspelletjes? Doe dan mee tijdens deze dagelijkse workshop van Marijke de Rooij. Controle over bal én hond staan centraal gedurende de workshop. Er wordt gebruik gemaakt van de omgeving en spullen die in en om huis te vinden zijn, zodat je thuis verder aan de slag kan gaan met hetgeen je geleerd hebt tijdens de workshop! 

Hamsteren!
Judith Lissenberg
Tijdens deze funworkshop op vrijdag ga je onder leiding van Judith Lissenberg pret maken met… hamsters! Geen echte natuurlijk, maar ze piepen wel. En je kunt je hond er allerlei leuke dingen mee leren! Benieuwd naar hoe jij de neus en poot van je hond weer eens anders kunt inzetten? Kom hamsteren! Je mag je nieuwe kleine knagervriendje na afloop mee naar huis nemen. 

Workshop vachtverzorging ++
Groenhorst Barneveld
Nu GroomTeam the Netherlands toch door Groenhorst Barneveld naar Animal Event is gehaald hebben de leden van dit Nederlandse trimteam nog iets speciaals voor jou in petto. Hoe fijn zou het zijn dat je tussen de trimbeurten door zelf de ogen van je hond zichtbaar kunt houden, onder de voetjes netjes en schoon, nagels geknipt, rondom anus en geslacht mooi schoon etc.? Hondentrimmer worden duurt heel lang maar een aantal handigheden om jouw hond net wat beter verzorgd te houden leren de gekwalificeerde trimmers u in een handomdraai. 

Natuurlijke band met je hond 
Mariska Bloem
Loop jij ook de hele dag met koekjes in je zak? Luistert de hond niet goed meer als je geen koekjes bij je hebt? Of is je hond een echte stuiterbal? Kom dan naar de workshop ‘een natuurlijke band met je hond’. Het belonen van de hond brengt regelmatig adrenaline met zich mee. Mariska leert je aan om in te spelen op de natuurlijke motivatie van de hond. Deze natuurlijke motivatie wordt versterkt door bindende oefeningen zoals massageoefeningen, die er op gericht zijnom het stresslevel en het adrenalineniveau zo laag mogelijk te houden en zo intens mogelijk te genieten van de omgeving en de veilige/ emotionele band tussen baas en hond. 

Detectiespeuren
Wesley Visscher
Altijd al willen weten hoe detectie werk in zijn werk gaat? Dit is je kans! In deze workshop worden de eerste stappen van het detectie speuren geleerd. Deze workshop is geschikt voor alle honden, jong, oud, groot, klein. Dit is een leuke manier om bezig te zijn met je hond, het hoeft echter niet met tabak of andere stoffen, het kan gewoon met zijn favoriete speeltje, koekjes of iets anders waar de hond gek op is! 

Huis-, tuin- en keukenhond
Judith Lissenberg
Een hond die zelf zijn poten veegt, of zich uitschudt op commando? Netjes naar bed gaat als jij dat wilt? Bijna zelf zijn halsband omdoet? Judith Lissenberg laat op zaterdag zien hoe van jouw viervoeter de ideale huis-, tuin- en keukenhond maakt door hem allerlei handige oefeningen te leren die in het dagelijks leven heel goed van pas kunnen komen. 

Dog Dance 
Grietje Wagenaar
Dogdance kent een grote verscheidenheid aan oefeningen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het een hond leren, van slalom door de benen, lopen op achterpoten tot springen over het lichaam van de handler. Wel wordt er tijdens de workshops altijd gelet op de veiligheid van de hond, met andere woorden, de oefeningen mogen geen gevaar opleveren. Het mooie van deze sport is, dat je het met vrijwel iedere hond kan doen, mits de gezondheid dat toelaat. 

Shiatsu 
Jill Kinkelaar
Wil jij je hond fysiek en mentaal beter in zijn vel laten zitten? Bij Shiatsu werk je op meridianen die verbonden zijn aan organen in het lichaam. Het is een eeuwenoude acupressuurtechniek. Heeft jouw hond last van reisziekte, artrose, problemen in het gangwerk, sport het zwaar, wil je jouw hond laten ontspannen of wil je er gewoon meer van weten? Doe mee aan de workshop Shiatsu! 

Snel en eenvoudig leuke denkspelletjes met je hond
Groenhorst Barneveld
Quiebus neemt bezoekers met honden mee in het brein van hun hond en weet hoe je snel en met weinig middelen hele leuke spelletjes kunt doen met je hond. Iedereen mag meedoen, er zijn meerdere soorten spelletjes waar je per ronde bij aan kunnen sluiten. 

Dogfrisbee
The Floaters
Heb jij een speelse hond die graag met je bezig is? En wil je weten of de dogfrisbeesport iets voor jullie is? Maak dan op een veilige en verantwoorde manier kennis met deze sport onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs tijdens de dogfrisbeeworkshop van The Floaters op zaterdag en zondag. 

Hondenfotografie
Femke Puijman
Vind jij het ook zo lastig om een mooie foto van je hond te maken? Kom dan naar deze fotografie workshop van hondenfotograaf Femke Puijman. In deze workshop leer je handige tips en trucs voor het maken van prachtige hondenfoto’s. Neem je eigen hond mee als model en pak je camera erbij, zo krijg je het beste advies voor jouw hond. 

Flyball
Commissie Flyball
Heb jij altijd al eens kennis willen maken met de hondensport Flyball? Doe dan mee met deze workshop, waarin de beginselen van het Flyball worden aangeleerd. Flyball is een hondensport waarbij gebruik wordt gemaakt van vier hekjes, een ballenapparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas natuurlijk. Iedere baas en balgekke hond kan meedoen en ontdekken of deze uitdagende sport iets voor hun is! 

Dogfrisbee
Fly´em High
Heb je altijd als eens willen snuffelen aan de geweldige sport dogfrisbee? Dit is je kans! In deze workshop zorgt Fly’em High ervoor dat je op een speelse manier met de hond achter een frisbee aangaat. Het is een leuke en actieve manier om met je hond bezig te zijn. Daarnaast versterkt het ook de band met je trouwe viervoeter. Iedereen kan meedoen, jong of oud, valide of minder valide, zolang je hond maar gezond is!

Treibball 
Marlouke Roos
Vind jij het leuk om actief bezig te zijn samen met je viervoeter? Volg dan de workshop Treibball tijdens Animal Event! Treibball is een sport met veel spelelementen waar eindeloze creativiteit mogelijk is, echter moet de hond wel een bepaalde basis onder de knie krijgen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling tussen spel- en leermomenten. Treibball is geen belastende sport waardoor alle honden vanaf 1 jaar mee kunnen doen. De workshop wordt op zaterdag gegeven. 

Laat je hond kennismaken met water
Nederlandse Newfoundlander Club
Veel honden vinden spelen in het water fantastisch! Baasjes hoor je dan ook vaak zeggen “mijn hond is gek op zwemmen”, maar is dat wel zo? Zolang honden ondergrond blijven voelen, vinden ze het bijna allemaal heerlijk om in het water te spelen. Lekker achter een balletje aan rennen, zolang die maar niet te ver in het water ligt want dan zie je sommige honden twijfelen. De overgang naar het “moeten” zwemmen vinden honden soms best eng. Tijdens deze workshop gaan wij de honden helpen om ze onder begeleiding ‘watervreesvrij’ te krijgen. Dit door op een speelse manier met de viervoeters aan de gang te gaan. Voor de honden die al verder zijn én goed kunnen zwemmen hebben we ook leuke uitdagingen. Voor deze workshop geldt geen voorinschrijving en wordt dagelijks gegeven in het Beeztees Losloopgebied.

Flygility
Flygility Nederland
Flygility is een combinatie van Flyball en Agility, in Nederland bekend als behendigheid. Flygility is een sport die opvoeding en training combineert en zo voor optimaal plezier zorgt voor baas en hond. Belangrijk bij deze sport is namelijk zelfbeheersing en sociaal gedrag. 

Treibball 
Kathleen den Dekker
Altijd al eens willen kennis maken met Treibball? Grijp da nu je kans en volg de workshop Treibball tijdens Animal Event! Treibball is een samenwerking tussen baas en hond waarbij je hond los van je werkt op afstand. Je hond wordt actief mentaal uitgedaagd waardoor het een uitdagende sport is. Treibball kan beoefend worden door alle rassen van klein tot groot. De belasting voor het lichaam is erg laag waardoor je al op jonge leeftijd kunt starten met je hond. Ook oudere honden of honden met een beperking kunnen ook zeker Treibball beoefenen. 

Hoofdsponsor

Sponsors

Subsponsors

Laatste Nieuws

Winnaars van de reis naar Oostenrijk

Kim Mathijssen, Ernst van Welij en Annabel…

» Lees Meer
 

Winnaars kaarten Animal Event 2018

Heb jij de volgende editie van Animal Event al in…

» Lees Meer
 

Aftermovies verschillende programmaonderdelen!

De elfde editie van Animal Event is achter de…

» Lees Meer

Animal Event maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou? meer info Deze melding verbergen